Les cançons folk del doctor Estivill i els seus companys

Cap a la meitat de l’any 1967, Joan Boix i Eduard Estivill engeguen un projecte musical de dues guitarres i dues veus amb un repertori de cançons d’estètica folk. Poc després, l’any 68 s’hi afegeix l’Amadeu Bernadet amb el contrabaix i creen Falsterbo 3. Aquest any 2018 celebren 50 anys de carrera musical conjunta, la gravació de 7 vinils i 3 CD. Per celebrar-ho, al CAT presentaran el seu últim espectacle, Nit amiga, un recorregut històric i musical per tot el seu repertori aquest divendres 22 de juny.

Nit amiga començarà amb la projecció d’un vídeo on amics i companys expliquen, en clips de 15 segons, la història de Falsterbo: Serrat, Nina, Queco Novell, Jaume Arnella, Pep Sala, Gerard Quintana o Cris Juanico, entre molts d’altres, “No pretén ser un espectacle nostàlgic sinó una festa on ens sentim orgullosos del camí que hem fet”, explica Eduard Estivill. Precisament són les persones amb qui han compartit part de la seva trajectòria qui explica el camí recorregut pel grup. “Ens hem trobat moltes persones, algunes més conegudes i d’altres anònimes, però totes han estat importants per a nosaltres”, afegeix Estivill.

Joan Boix i Eduard Estivill eren companys i cantaven cançons traduïdes del folk americà acompanyats de dues guitarres. Havien estat als USA amb una beca d’estudis. Això era el juliol del 1967 i coincidia amb la moguda hippy a tot el món, l’amor lliure, la guerra del Vietnam i posteriorment el Maig francès. Es van integrar al Grup de Folk i van fer més de 20 actuacions en 6 mesos. Aquí van coincidir amb Xesco Boix, Jaume Arnella, Pau Riba, Jordi Pujol, Consol i Ramon Casajuana, Jordi Roure, Jordi i Albert Batiste, Gabriel Jaraba, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Montse Soler i Sisa, entre d’altres. “La veritat és que ha estat molt divertit”, assegura el músic.

Després de Falsterbo 3 vindrà Falsterbo Marí amb Isidor Marí i Jordi Marquillas. Però al 2017 el dia a dia del grup el duen a terme en Jordi Marquillas, Montse Domenèch i Eduard Estivill. Tornen a ser Falsterbo i decideixen gravar un nou CD amb cançons pròpies. “Teníem ganes de tornar a les cançons fetes per nosaltres, i el procés de creació ha estat genial perquè no tenim pressions i treballem amb la màxima llibertat”, explica Estivill. En el concert de divendres, a més de les noves, no hi faltaran els clàssics. “La gent ve a escoltar Paf, el drac màgic i plorar”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *