L’Hora del Jazz denuncia la precària situació dels músics i reivindica la dona

El Festival L’Hora del Jazz, que organitza l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) cada setembre des de fa 28 anys, torna enguany més reivindicatiu, amb algunes novetats i mantenint l’objectiu de donar veu a algunes de les millors propostes de l’escena catalana del jazz. La programació diürna i gratuïta no es mourà de Gràcia durant quatre caps de setmana però sí l’horari, que passa de les 12 h a les 18 h.

Enguany el festival té un clar component reivindicatiu, segons ha volgut remarcar l’organització. Per una part envers la precària situació laboral dels músics, motiu pel qual els músics que hi participaran ho faran en unes condicions de treball dignes, “contractats laboralment, com marca la normativa vigent”. Per altra banda, l’Hora del Jazz també ha volgut apostar enguany per donar visibilitat a la presència de la dona en el jazz català. Així, en aquesta edició cinc de les formacions que hi participaran són liderades o coliderades per dones. Finalment, també vol reivindicar la manca de llibertats a l’àmbit artístic aquests temps.

La programació de la plaça de la Vila arrencarà el diumenge 9 de setembre a les cinc de la tarda amb Carme Canela & Joan Monné que presentaran un grapat d’estàndards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonious Monk o Duke Ellington. Els seguirà el duo Lucía i Horacio Fumero, format pel membre històric de la pulsació rítmica de Tete Montoliu -Horacio Fumero- i la seva filla -Lucía-, que l’acompanya al piano i a la veu.

El diumenge 16 serà el torn de Iago Aguado Quartet, format per David Soler, David Mengual, Oriol Roca i Iago Aguado. I a segona hora, hi actuarà la formació Vigorous, un trio de música contemporània instrumental. Diumenge 23 de setembre l’artista Sabina Witt presentarà el seu darrer treball inspirat en les dones de la història i que busca donar visibilitat a aquelles veus que sovint han estat silenciades i apartades de la vida artística. I a les 18h el trio de jazz Unexpected -format per Sergi Sirvent, Esteban Hernández i Dani Domínguez- li pendrà el relleu.
El festival, que amplia amplia els concerts fora de Barcelona, tancarà la seva programació de Gràcia diumenge 30 de setembre amb The Cheap Trick Trio primer, i després la cantant i compositoria Dácil presentarà el seu disc Mamma Shark.

 

Clausura de la mà de Dácil. L’últim dia del festival, diumenge 30 de setembre, la cantant i compositora Dácil posarà el punt i final amb la presentació del seu disc Mamma Shark a la plaça de la Vila. Situat entre l’indie pop i el disco, l’últim treball de Dácil, produït per Marc Parrot, comprèn peces cinematogràfiques i humorístiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *