Més de la meitat de demandes d’escola bressol pública a Gràcia es queda desatesa

Després de l’ampliació extraordinària anunciada la setmana passada per paliar el dèficit de places d’escola primària pública a Gràcia, el Consorci d’Educació ha anunciat en el consell escolar local que encara més de la meitat de demandes d’escola bressol pública al districte segueixen estan desateses. L’avenç en els últims vint anys, quan només hi havia una sola escola bressol al carrer Gran -La Fontana- amb 30 places, ha estat significatiu, però les nou escoles bressol actuals encara es queden molt curtes per eixugar tota la demanda.

La preinscripció 2017 s’ha tancat a les nou escoles bressol de Gràcia (Caspolino, El Gat Negre, Enxaneta, Galatea, Gràcia, La Fontana, Petit Univers, Sant Medir i Trencadís) amb 784 peticions sobre les 376 places ofertades, les mateixes que l’any passat, i sense cap previsió de creixement per a l’any que ve. “És una situació deficitària i en som conscients”, ha apuntat la consellera d’educació de Gràcia, Marta Duñach.

El Consorci ha aprofitat el consell escolar també per ampliar les dades fetes públiques la setmana passada sobre escola primària, que ampliaven de 25 a 26 alumnes per classe la ràtio a totes les escoles de la Vila de Gràcia i del Camp d’en Grassot. “Els grups addicionals tensionaven els centres”, han argumentat els responsables del consorci per optar per sumar més alumnes. La reactivació de la segona línia de l’escola Pare Poveda es calcula que no s’omplirà del tot, amb uns 38 alumnes en total.

El consell escolar ha ratificat també, d’altra banda, la proposta de bateig definitiu de la nova escola Gràcia del carrer Encarnació amb el nom que va proposar l’equip de mestres, Teixidores de Gràcia.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *