Agressió a defensores de Drets Humans

per Conxa Garcia

Gabriela Castillo informa per a La Independent que dones de Mèxic, El Salvador i Guatemala denuncien l’increment de les agressions a defensores de Drets Humans a Amèrica Central i Mèxic, tot assenyalant membres de l’Estat, crim organitzat i empreses transnacionals com els principals responsables. El maig passat la Fundació Calala Fons de Dones, Front Line Defenders i la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos, finançades per l’Ajuntament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, iniciaren una gira europea per presentar l’informe “Cuerpos, territorios y movimientos en resistencia en Mesoamérica. Informe 2015-2016 de agresiones a defensoras”. Durant aquesta dos anys hi va haver un total de 2.197 agressions, que representen un increment del 30% respecte al període anterior, que palesava 1.688 agressions. Guatemala, Mèxic i Hondures concentren la major part de les agressions, on es van duplicar. En aquest període hi ha un augment de gairebé el 100% i es preveu un repunt de les agressions. A la presentació de Barcelona es va poder escoltar la informació actualitzada d’aquestes realitats, que molts cops oblidem.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *