El Park Güell activa una entrada exclusiva per a Gaudir + i el 2019 ja només vendrà tiquets online

La primera reunió de la nova etapa del grup d’impuls i seguiment del Park Güell, que ha de donar validació a les mesures municipals del Pla Estratègic impulsat des de la tardor-hivern d’enguany per valor total de 24,9 milions d’euros, s’ha convocat aquest dijous amb l’anunci per part de l’Ajuntament de la posada en marxa dels sis nous accessos exclusius al recinte per als inscrits a la plataforma Gaudir + i amb l’eliminació a partir del 2019 de la venda presencial d’entrades a les taquilles.

Quan gairebé han passat cinc anys de l’estrena de l’accés regulat de pagament a la zona monumental i amb un cert alentiment respecte de les presentacions oficials del pla fetes entre novembre i gener d’enguany, l’Ajuntament ha volgut començar a canviar el pinyol de l’accés regulat amb la potenciació de l’experiment Gaudir +, una plataforma d’inscripció que mai no ha acabat de funcionar -111.600 inscrits- i que pretenia inicialment encabir els barcelonins i resta de catalans que no tenen el carnet identificatiu dels veïns dels barris limítrofs, els quals sí que sempre s’han pogut acollir al dret de pas. Fonts municipals apunten que els turistes no s’acullen a aquest sistema, que s’activa set dies després de la petició inicial, ja que la mitjana d’estada d’aquests turistes a la ciutat és entre 4 i 6 dies.Ara el plantejament és facilitar l’accés a partir d’un lector digital que permetrà l’accés sense que aquest visitant no veïnal hagi de demanar expressament entrada.

El sistema d’entrada al Park Güell també es modificarà per a la resta de visitants, majoritàriament turistes, almenys pel que fa a aquells que encara s’acostaven a treure entrades físicament a les guixetes que hi ha en els accessos principals. En els dos últims anys la progressió de la venda per internet ha passat del 50,8% l’any 2015, al 67,11% l’any 2016 i el 77,87% l’any 2017, l’any que ja es van superar per primera vegada els tres milions de visitants amb entrada de pagament. A partir de 2019 les entrades que no es venguin online només es podran adquirir des dels caixes automàtics instal·lats a les parades de metro de Vallcarca i de Lesseps. La intenció municipal és reduir visitants a l’entorn del recinte.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *