L’Abaceria provisional del passeig de Sant Joan ja té data oficial per obrir: entre el 17 i el 19 de juliol

El mercat provisional de l’Abaceria, que s’està aixecant ja en última fase al passeig de Sant Joan entre Indústria i Pare Claret, ja té data definitiva d’obertura, un cop el Districte va anunciar en el passat consell de barri de Grassot del 5 de juny (vegeu L’Independent núm. 714) que l’estrena es faria “passat Sant Joan”. Serà finalment entre el 17 i el 19 de juliol, tal com està informant l’Ajuntament de Barcelona als veïns que fan aquesta consulta a partir del servei de Bústia Ciutadana. El Districte i els paradistes de l’Abaceria preveuen aprofitar el dilluns 16 per fer el trasllat definitiu.

El tancament del calendari d’execució del mercat provisional, no obstant això, no donarà pas immediat a l’obra de reforma del mercat original de Travessera de Gràcia, que desplaçarà el seu inici al setembre per evitar caure de ple amb la Festa Major. Almenys es farà alhora l’enderroc mentre corre el calendari del projecte executiu. “Tenim ja un projecte d’enderroc per treure uralita i marquesines en mal estat, rebaixar terreny i treure parades”, va apuntar el 5 de juny el director de Mercats, Pere Sirvent.

Els comerciants de l’entorn, per la seva banda, segueixen treballant en el marc d’una comissió de seguiment sobre els efectes que tindran unes obres de reforma previstes per a un termini de 24-30 mesos. També en aquest marc de debat s’ha substanciat la proposta de Mobilitat de fer un canvi de sentit a Travessera de Gràcia des de Bailèn fins a Torrent de l’Olla per atenuar l’entrada de camions i de trànsit per un pas més ample que el del carrer Gran. Alhora Mobilitat també vol provar de tallar almenys en la primera fase d’obres -uns sis mesos- l’eix central de Travessera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *