Sabor de Gràcia, Biflats i els finalistes del Desconnecta i DMJ, a la Plaça del Folk

Més noms i novetats al programa musical de la Festa Major d’enguany. El cartell de la Plaça del Folk, la proposta que organitza cada any el Tradicionàrius a la plaça del Sol, inclou com a novetat les bandes guanyadores de la darrera edició dels concursos de grups joves Desconnecta -organitzat per Lluïsos-, amb Capromoscow, i Districte Musical Jove -que recentment ha presentat un catàleg de bandes emergents-, amb Brush. A més, la Plaça del Folk tindrà Matinals amb els Cinc dits d’una mà, tallers familiars amb els grups programats i no flataran els concerts ball folk i punxa discos.

Dijous 16 d’agost Sabor de Gràcia presentarà el disc Sabor a Peret, un homenatge al rei de la rumba, pare i creador de la rumba catalana. Amb aquest espectacle fan un recorregut pels seus èxits nacionals i internacionals com ara Borriquito, Una Lágrima cayó en la Arena, El Muerto Vivo o Gitana Hechicera.

L’altre grup avançat pel Tradicionàrius aquesta setmana és Biflats, que presentaran a la plaça de Sol el 18 d’agost Catalan Fanfare! El grup es va idear exclusivament per cobla, “però una cobla que trenca motlles, una cobla gamberra”. Biflats vol ensenyar al món les particularitats del so de la cobla amb el seu espectacle sense precedents que pretén fer ballar a tothom. En el seu primer disc, que ja sona a les ràdios de tot el món gràcies a formar part del World Music Charts Europe, proposen sons de cobla genuïns i nous. Amb un repertori de cançons pròpies, però també amb clàssics de la cultura popular catalana, descriuen el seu imaginari humorístico-rural. Donen la volta a les cançons en clau ballable, les omple d’exotisme mediterrani en alguns casos, i, en d’altres, les acosta al so dels Balcans, a l’estètica de les fanfàrries o les Brass Band de l’Europa de l’Est. Els Biflats arribaran a les festes de Gràcia estrenant nous temes a la plaça del Sol i un renovat espectacle, dirigit pel dramaturg Martí Torras (La Pegatina, Love of Lesbian o Els Catarres).

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *