Les obres de Camèlies, Príncep d’Astúries i l’àrea de gossos de Comín, protagonistes de l’estiu

L’estiu d’obres públiques a la xarxa viària principal i secundària de Gràcia, com passa quan arriben aquestes dates a tota la ciutat, tindrà enguany com a principals àmbits d’afectació la remodelació ja en marxa des de fa setmanes de l’avinguda Príncep d’Astúries i el carrer Camèlies, a la qual s’afegirà a partir de la setmana que ve l’àrea d’esbarjo per a gossos al sud de la plaça Alfons Comín.

L’avinguda, plenament empantanegada i amb únic sentit descendent, afronta des d’aquest 15 de juliol la fase 2 per asfaltar la calçada del cantó Llobregat i activar el sentit ascedent, i a meitats d’agost s’executarà la cruïlla amb Guillem Tell. Hi haurà obres, de fet, fins al 16 de març de 2019 i, tal com aquest setmanari explicava la setmana passada, es canviarà el sentit de Vallirana per reduir el trànsit que ve des de Carolines.

A Camèlies tota la reforma iniciada a finals de 2017, que amplia voreres -sobretot davant del Camp de l’Europa-, redueix carrils i elimina tot l’aparcament, només està pendent de la vorera nord, amb la implantació del nou carril bici. Aquesta tasca pendent s’executarà des d’ara fins al 3 de setembre.

Pel que fa a la nova àrea de gossos de la plaça Alfons Comín, que donarà servei als veïns que ara porten els animals a Vallcarca, l’única fase de les obres al sud de la plaça s’iniciaran la setmana que ve, 2 de juliol, i duraran fins al 30 de setembre.

Les reformes en carrers secundaris se centren en el tram que faltava del carrer Maignon, un cop el tram que arriba als jardins Menéndez y Pelayo s’enllestirà aquesta mateixa setmana amb els jardins (i amb la decisió inicial de no tancar-los de nit). Maignon ampliarà voreres i eliminarà tot l’aparcament en uns treballs que s’allargaran fins al 27 de desembre. Nil Fabra, entre el carrer Gran i Torrent de l’Olla, s’incorporarà a les obres d’estiu amb una petita acció de reasfaltat que es farà entre els dies 12 i 17 de juliol. Cardener, en procés de ser plataforma única, també en obres des del passat febrer, ha programat treballs fins al 21 de novembre que consisteixen a anar avançant en els trams Massens-Rabassa (juny-juliol), Rabassa-Torrent de les Flors (juliol-agost) i Torrent de les Flors-Sors (agost-octubre).

D’altra banda, altres petites obres al districte són la pavimentació del carrer Miquel i Badia -que s’acaba la setmana que ve-, la rehabilitació fins a l’agost d’una claveguera entre Travessera de Gràcia i Sant Gabriel (tocant Gal·la Placídia) i els treballs en marxa que hi ha per instal·lar el nou ascensor del metro Vallcarca fins a l’abril de 2019.

Les obres de l’estiu 2018

• Avinguda Príncep d’Astúries. Final: 16 de març de 2019
• Carrer Camèlies. Final: 3 de setembre
• Àrea gossos Comín. Final: 30 de setembre
• Carrer Maignon (Verdi-Mare de Déu Coll). Final: 27 de desembre
• Carrer Nil Fabra. Final: 17 de juliol
• Carrer Cardener. Final: 21 de novembre
• Claveguera Trav. Gràcia. Final: 3 d’agost
• Ascensor metro Vallcarca. Final: 12 d’abril del 2019

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *