El monòleg de Carme Pla sobre identitat

La popular actriu Carme Pla interpreta Tractat de Blanques, on una dona vol canviar per tal de ser acceptada pel seu entorn social. “El nostre personatge”, diu el director Marc Molina, “intenta encaixar com sigui en el nou món on ha començat a viure. Però té un problema afegit: és negra. Aquest fet visual absolutament palpable aporta una dificultat afegida en el seu intent d’encaixar. Renunciar al que som, als nostres orígens, al nostre passat i fins i tot a la nostra llengua, sembla senzill.” El muntatge, estrenat al darrer cicle Fet a Mataró, es podrà veure a l’Almerioa Teatre del 2 al 27 de juliol.

Tractat de blanques és el text amb el qual Enric Nolla va guanyar el Premi Serra d’Or 2002, i que ja s’havia pogut veure l’any 2001 a la Sala Beckett, dirigit per Magda Puyo i interpretat per Teresa Urroz. Cada nit, durant la vigília, en els llargs períodes d’hores extres que està obligada a complir a l’empresa, la protagonista relata l’experiència en forma d’instruccions per a una substituta i aprofita per recordar de forma sistemàtica tot allò que ha de fer per alliberar-se, tot l’esforç que ha de fer per ser part del seu nou món. A trenc d’alba, la imminent visita del seu passat, aquella altra dona que ha deixat abandonada, se li fa present un altre cop, com en un petit instant de reconciliació amb si mateixa, abans de començar un altre dia de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *