Els documents del Museu del Còmic, ara a Vallcarca, es traslladen a la seu a Sant Cugat

El museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona tindrà finalment una seu adequada per acollir les 400 caixes i tot el material que ara s’acumula en un petit magatzem de l’avinguda Vallcarca. Però no es quedarà a Gràcia, tal i com demanaven les entitats d’un projecte que contemplava el barri com a epicentre de la cultura del dibuix amb una trajectòria històrica provada, sinó que s’instal·larà a Sant Cugat, gràcies a la iniciativa del col·leccionista Andreu Villanueva i la seva família. Bona i mala notícia. “Vallcarca perd una oportunitat única i la Vila, de nou, engoleix tot el moviment cultural”, assegura Francesc Ruestes, membre de l’associació de veïns Pro-Vallcarca, que juntament amb el Centre d’Estudis han liderat la lluita per un equipament al barri que fos un centre del còmic; Can Carol era la seva gran aposta. “És lamentable que els polítics menystinguin el dibuix i no el considerin com a art de primer nivell”, afegeix Josep Callejón, del Centre d’Estudis Coll-Vallcarca.

Així, a finals d’any o principis del vinent, el periple viscut pel Museu del Còmic finalitzarà a Sant Cugat. Quan van començar les obres de remodelació del Castell de Montjuïc, seu del còmic fins a aquell moment, tot el material va haver de ser traslladat a diversos magatzems fins que fa tres anys va acabar en un soterrani de Vallcarca cedit de forma desinteressada pels seus propietaris. La reivindicació per trobar un lloc adequat a tot aquest patrimoni va començar fa sis anys, en l’època de Maite Fandos, quan les entitats van posar sobre la taula el nom de l’antic Consolat de Dinamarca com a possible equipament. Més endavant, la proposta va posar el focus en Can Carol, també per la seva centralitat i disposició. “Que estigui en una plaça és la millor connexió amb el carrer, seria una porta oberta a la ciutat”, explica Ruestes. Per aquest activista de Vallcarca, “hi manca visió de futur per part dels responsables polítics i d’interès real per la cultura”. Per Callejón, l’excusa de l’administració de no tenir competències en museus no és vàlida. “Es podien haver buscat altres fórmules si hi hagués voluntat de tirar endavant aquest projecte”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *