El ple aprova engegar el tràmit pel rebateig de Príncep d’Astúries per Riera de Cassoles

Política

Una majoria suficient formada per BCN En Comú, el PDeCAT, ERC i la CUP han tirat endavant aquest dimecres en el ple de Gràcia la proposta de canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Riera de Cassoles que ha promogut amb el suport de més de cinc mil signatures la plataforma Riera de Cassoles en els últims mesos. En la primera vegada que s’aconseguia incloure un punt de l’ordre del dia per voluntat popular a partir de la recollida de firmes, l’acord representa iniciar els tràmits per avaluar un possible rebateig de l’avinguda en el marc de la ponència de Nomenclàtor de ciutat. El mateix tràmit se seguirà al ple de Sarrià el pròxim 18 de juliol. La plataforma, que havia de recollir 630 firmes a Sarrià i 540 a Gràcia, va presentar a registre de l’Ajuntament el passat 14 de juny un total de 5.356 firmes de les quals han estat autentificades 4.674, 1.870 pertanyents a veïns del districte de Gràcia i 1.789 pertanyents a veïns de Sarrià. En la seva intervenció en el punt del ple, Glòria Beltran, en nom de la plataforma, va apuntar que ara l’Ajuntament ha de respondre al “clam veïnal” i aprofitar l’actual reforma de l’avinguda per canviar el nom de les plaques. Fonts municipals han posat en dubte que, seguint els timings amb què treballa la ponència de ciuat de nomenclàtor, aquest canvi es pugui fer durant aquest mandat. Com a exemple aquestes fonts apunten que el canvi a la plaça del Cinc d’Oros (abans Joan Carles I) va trigar un any i no hi havia cap afectació perquè no hi ha cap escala de veïns, a diferència de Príncep d’Astúries. La reforma, per la seva banda, ha de quedar enllestida el març de 2019.   Brega CUP-PP per la Roja a l’Àliga. El ple va aprovar una proposició cupaire que evitarà cedir espais amb risc d’exaltació ultra; a l’Àliga hi va haver afeccionats cantant el Cara al Sol. El PP va rebutjar els arguments convidant la CUP a justificar la iniciativa “perquè odia els espanyols”