Entitats amb capacitat solidària i implicació social, als Dimecres per la Llibertat

Política

"Un no se què quan camines, i aquest posat mig despenjat dels que enxarxen estels”. Així va cantar Llach als militants de les entitats més insospitades, algunes de les quals es van trobar dimecres a la plaça del Nord en l’arrencada dels Dimecres per la Llibertat, el cicle de la Taula d’Entitats pel referèndum. Hi havia l’Oficina d’Habitatge, el Moviment Popular, Dones No Estandard-Consell Nacional de les Dones, l’Assemblea de Dones Feministes, Gràcia Participa-Rebost Solidari i la Xarxa de Cures. Totes enxarxades per la capacitat solidària i la implicació social en projectes i paraules com La Jahnela, un centre de dia, el protocol contra les agressions masclistes, la distribució d’aliments, les retallades en la llei de la dependència o l’atenció als refugiats. Pablo Ruiz, Adrià Meléndez, Maria Irigoien, Carme Riu, Sole Farré, Joan Batlle i Norma Falconi van retratar la duresa de la seva relació agredolça amb les administracions, governi qui governi, però aquesta també és l’aventura del militant.