La doctora Elena Carreras, referent mundial en ginecologia, serà la pregonera de Festa Major

La Festa Major de Gràcia del 2018, edició 200 + 1, arrencarà el pròxim 14 d’agost a les set de la tarda amb una pregonera diferent, poc mediàtica però de referència mundial en el seu sector: la doctora Elena Carreras, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’hospital universitari de la Vall d’Hebron i també presidenta de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia.

La doctora Carreras (Barcelona, 1960), amb vint anys d’experiència en equips d’obstetrícia i ginecologia, va ser reconeguda el desembre de 2014 per la revista Forbes com la millor metgessa de la seva especialitat a nivell de l’Estat. Entre els seus principals èxits professionals hi ha la separació de dues germanes siameses que compartien el fetge l’any 2012, o programes com el tractament intrauterí de l’espina bífida i el pessari cervical, un anell de plàstic de baix cost que, col·locat al coll uterí, disminueix els casos de nadons prematurs.

“Estic agraïda i una mica aclaparada per tot plegat”, ha apuntat la doctora Carreras a aquest setmanari en les primeres paraules d’acceptació del repte de ser la pregonera de la Festa Major d’aquest 2018. Carreras ha acceptat la proposta formulada pel Districte, amb l’aval de la Fundació Festa Major, després d’alguns intents amb ella mateixa en anteriors anys que no es van arribar a concretar.

La tria de Carreras, en qualsevol cas, un cop l’edició del Bicentenari de l’any passat va tenir de manera excepcional dos pregoners amb les figures de Roger de Gràcia i Agnès Busquets, significa la confirmació d’un canvi en l’orientació dels reconeixements i tria de personalitats que encapçalin actes públics on hi tingui poder de decisió el Districte: ara es busquen sobretot dones que excel·leixin en els seus camps professionals encara que no tinguin presència contínua en els mitjans de comunicació.

La voluntat del districte, segons fonts municipals, és anar més enllà del món de les entitats locals i també del món de la faràndula més mediàtica. La primera concreció d’aquesta dinàmica es va produir aquest maig passat, amb la proposta de medalles d’honor de Barcelona 2018, on es va elegir el nom de l’experta en dansa contemporània Sònia Klàmburg.

 

Més dones en els últims anys del pregó de Festa Major

2017. Bicentenari. Roger de Gràcia i Agnès Busquets
2016. Imma Sust, periodista i escriptora
2015. Mercè Montalà, actriu
2014. Ricard Estruch, expresident Festa Major
2013. Leslie (Los Sírex), cantant
2012. Esteve Camps, expresident Centre Moral i president junta Sagrada Família
2011. Laia Ferrer, periodista
2010. Isma Prados, cuiner
2009. Sicus Carbonell, músic
2008. Queco Novell, periodista

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *