150 anys de El Centre Moral, memòria de barri

per Josefina Altès, coordinadora dels actes de celebració del 150è aniversari

En aquests temps en que tot passa ràpidament, gairebé sense adonar-nos-en, fa goig comprovar que en els nostres carrers graciencs hi resten entitats centenàries que preserven la memòria històrica del barri, de la cultura del país, que han fet una bona feina educativa, que s’han adaptat als nous temps i a les noves costums mirant cap al futur, sense perdre aquelles arrels que al llarg dels anys les han mantingut fermes i les han convertit en referents per a moltíssimes famílies, que n’han format part.

Quan vaig conèixer el Centre Moral de Gràcia, jo era una adolescent que s’apuntava a tots els concursos que sortien en premsa i oferien algún obsequi llaminer. Un dia vaig rebre una carta anunciant-me que havia guanyat un premi, una joguina que em feia molta il-lusió. L’entrega del preuat regal es faria a una entitat situada al carrer Ros de Olano, que es deia Centre Moral i Instructiu de Gràcia. Hi vaig anar acompanyada de la mare i recordo que ens van oferir la pel-lícula Los niños cantores de Viena. Després va venir el moment emocionant de pujar a l’escenari, de recollir el premi i de rebre els aplaudiments del públic, que omplia la sala de gom a gom.

Qui m’havia de dir que molts anys després, com a sòcia de l’entitat rebria la proposta de coordinar la organització dels actes de celebració del 150è. aniversari, encàrrec que vaig acollir amb tota l’emoció i la responsabilitat que es mereix un esdeveniment tant important.

Hem començat a preparar un calendari d’activitats prou engrescadores, que es desenvoluparan al llarg del 2019, perque tant les persones sòcies actuals de l’entitat com aquelles que actualment no en formen part però que hi han tingut un vincle en algún moment, s’ho passin bé.

És el moment també de fer memòria, de recuperar documentació, de retrobar-se amb socis i sòcies, de fer crèixer el teixit social actual, d’obrir les portes a noves propostes i de valorar la feina que ha fet tanta gent que ha passat per les Juntes Directives, per les seccions i per les activitats , donant les gràcies a tothom per haver fet possible arribar a aquesta celebració.

Desitgem que aquesta oportunitat serveixi també per saludar personalment a totes aquelles persones de Gràcia que no han trepitjat mai El Centre, de manera que convidem a veíns i veïnes a compartir amb nosaltres totes les activitats que anirem organitzant i que podreu seguir a la nostra web: elcentregracia.cat

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *