L’Any Fabra suma l’Europa i la Diada i parla amb el Lliure per l’acte de cloenda

L’Any Fabra va començar inexistent a Gràcia però cada setmana que passa s’hi afegeixen noves propostes en un degoteig que suposa ja una quinzena de propostes fins al desembre, algunes de les quals s’han conegut aquesta setmana en el marc de la comissió de cultura del districte.

La més articulada prové de la implicació del Club Esportiu Europa, que ha acordat amb la direcció general de Política Lingüística acollir l’exposició itinerant Pompeu Fabra. Una llengua completa, que des del 17 de maig i fins al passat diumenge 1 de juliol s’ha pogut veure a l’Arts Santa Mònica i que es desplegarà també a la biblioteca Jaume Fuster entre el 3 i el 21 d’octubre. Justament abans d’aquest aterratge de la mostra a la biblioteca de la plaça Lesseps, l’Europa planteja quatre dies d’exposició, de dijous a diumenge, per acostar la figura de Fabra als socis. “Només estem pendents del calendari de lliga per concretar aquests dies en dos dies d’escola de futbol base i dia de partit”, apunten fonts del club.

El col·lectiu d’entitats històriques de Gràcia, l’anomenat G6, que aplega la Fundació Festa Major, la Federació de Colles de Sant Medir, el Centre, el Cercle, l’Orfeó Gracienc i Lluïsos, també ha començat a preparar els actes de la Diada de l’11 de setembre amb la figura de Pompeu Fabra com a eix central. Un dels seus portaveus, Ramon Botet, així ho ha explicat, encara amb poques concrecions, en la comissió celebrada dilluns a la biblioteca Jaume Fuster.

El que també està en marxa és la preparació del gran acte de cloenda de l’Any Fabra, que definitivament es farà a Gràcia amb la voluntat de contrapesar la inauguració que es va fer el passat febrer a Badalona. Si l’estrena va ser al lloc on el lingüista va passar 27 anys de la seva vida, la cloenda serà on hi va néixer.
Política Lingüística, en aquest sentit, ha explicat que negocia amb el Teatre Lliure per organitzar aquest acte de cloenda en una data que encara balla però que s’encabiria entre el 10 i el 14 de desembre, si bé hi ha molts dubtes. “L’espai té màgia, amb 190 butaques, però hi ha un espectacle programat ja que és difícil de desmuntar i muntar”, avisen els organitzadors.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *