Pedrolo i Fabra centren el programa del proper Gràcia Llegeix a l’octubre

Gairebé a tres mesos i mig de la tercera edició i a falta de concretar els detalls, Gràcia Llegeix ja té clars els principals eixos i espais que marcaran l’esdeveniment, enguany sense cap subvenció. Serà un festival de la lectura low cost però que mantindrà els objectius i la qualitat amb què va néixer al 2016 per apropar als lectors de Gràcia i de Barcelona la literatura. Pompeu Fabra i Manuel de Pedrolo seran els progatonistes d’un cartell que tindrà com a principals espais la plaça de la Vila, la biblioteca Vila de Gràcia i la llibreria La Memòria, en un intent de seguir sumant espais púbics i privats.

Novament, l’Associació de llibreters dóna suport a Gràcia Llegeix amb una fira que tindrà lloc a la plaça de la Vila dissabte 20 d’octubre. Al matí els organitzadors proposen una activitat que gira entorn Pompeu Fabra i que comptarà amb la col·laboració de diferents entitats culturals del districte. “La idea és que vinguin a salvar una paraula i que els infants la dibuixin o representin com vulguin el concepte i després ja veurem què es pot fer amb aquest material”, explica Sebastià Bennasar, un dels impulsors de Gràcia Llegeix. El cartell també inclou una conferència a la biblioteca Vila de Gràcia centrada en l’obra de Manuel de Pedrolo Temps obert, una ambiciosa sèrie literària que arrenca amb cada una de les onze novel·les que la conformen partint de les possibilitats derivades d’un bombardeig al carrer Banyoles. La Memòria acollirà les diferents ponències del festival la tarda de dissabte, una d’elles amb l’editorial especialitzada en Barcelona Comanegra com a protagonista i una taula rodona també amb Pedrolo com a eix central, aquesta vegada sobre “aspectes més opulars” de l’autor de Mecanoscrit del segon origen.

Enguany per motius de pressupost (s’ha quedat sense el seu principal patrocinador), el festival no comptarà amb autors vinguts de fora de Barcelona o Catalunya.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *