Un documental homenatjarà els últims dibuixants de Bruguera

Aquesta setmana s’ha aconseguit el finançament per portar a terme la realització del documental Generació B. Els últims còmics de Bruguera, una proposta que pretén homenatjar la tercera generació de dibuixants i guionistes de l’anomenada Escola Bruguera (Jaume Rovira, els germans Fresno, Miguel Francisco, Joan March, Juan Manuel Muñoz, Jesús de Cos, Nicolás, Andreu Martín, Ramon Casanyes, Efepe, …). També es vol recordar el tancament de l’editorial a mitjans dels anys 80 i el traspàs de diversos autors a Ediciones B, on van començar a treballar una nova fornada de dibuixants com Maikel, Joaquin Cera, Marc, Joan Carles Ramis o Esegé, sense oblidar “la genialitat de Vázquez, l’enginyós Jan o del mateix mestre Ibáñez”, com han explicat els impulsors del projecte a Verkami, des d’on han recollit 7.643 euros.

El documental pretén ser dinàmic i divertit així que la durada no superarà l’hora. Els seus creadors ja han aconseguit entrevistar bona part dels autors que sortiran a la pel·lícula, tot i que també hi haurà espai per als que han mort recentment. El DVD també comptarà amb nombrosos extres, com ara la conferència que va fer Ibáñez al passat Saló del Còmic o entrevistes ampliades. Darrere del projecte està José Guerrero, autor del documental El Arte de Vampirela. “Aquest nou documental és potser el més personal i un dels més importants des del punt de vista emocional i nostàlgic”, assegura Guerrero. L’equip també compta amb Quique Lozano i Norman Llorente. Per a molts infants de la dècada dels 70 i 80, els tebeos de Bruguera van representar el primer contacte amb la lectura i va ser una bona manera d’expandir la seva imaginació en un divertit univers de personatges que formen part de la cultura popular. El film també recolllirà el testimoni d’artistes i dibuixants actuals, que parlen de la influència que la famosa editorial del gat negre va exercir sobre ells. El centre cívic del Coll -La Bruguera no està al marge del projecte i també hi col·laborarà. De fet, un dels entrevistats serà el director de l’equipament, Xavi Franch, que proposarà com a entrevistats a d’altres treballadors que van viure la darrera etapa de l’editorial perquè aportin el seu punt de vista d’una història que encara és viva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *