L’ermita de la Salut, novament okupada, com en els dies del maig de 2012

Dijous de fa dues setmanes el veïnat ho va detectar: l’ermita de la Salut tornava a estar okupada, com ja va passar fa sis anys, en un procés de degradació de l’espai que no s’ha aturat encara que ara ja hi hagi projecte i llicència de construcció d’un bloc de vuit pisos i la reforma del petit temple. “Han entrat per la rectoria i per això no es veu res des del carrer”, apunta Elisa Castells, activista del barri. La tanca metàl·lica a tocar de l’entrada de l’ermita està mig esbotzada.

El Districte va donar avís a la Guàrdia Urbana i a la promotora immobiliària Buildingcenter, filial de Caixabank, i les diligències per tramitar el desallotjament han començat. Els veïns asseguren que una part dels nous inquilins ha marxat però encara en queden. L’episodi més cruent pel futur de l’ermita encara data de maig de 2012, quan l’abandonament de la capella va propiciar l’okupació. Aquest setmanari aleshores hi va tenir accés (veeu número 438). L’espai forma part del catàleg de patrimoni de la ciutat amb un grau de conservació C.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *