Ebri Knight, Dolo Bertran i Buhos, en una Festa Major d’estrenes i repetidors

Amb una mitjana de 8.000 espectadors, la Plaça del Folk, un dels espais de referència dins de la programació de les festes, proposa per aquesta 14a edició un cartell de concerts i ball folk dels grups de l’escena d’arrel més actual així com matinals i tardes familiars folk. A banda de les nits del Districte Jove Musical amb els guanyadors del passat DescoNNecta de Lluïsos i DMJ de Gràcia, i de les actuacions de Sabor de Gràcia i Biflats com a grans noms anunciats fa uns dies, la programació del CAT d’enguany a la plaça del Sol destaca la nit basca de divendres 17 amb Korrontzi i el cos de dansa de l’Euskal Etxea, i la “nit guerrera” del 19 d’agost amb el folk rock dels Ebri Knight. Per tancar la festa d’anquest any, el grup RIU presentarà el seu quart disc Delta.

A Plaça Rovira, un altre dels punts destacats de l’oferta muscial de les festes, a banda del Blackcelona Rovira Experience -una cita ja consolidada en aquest espai després de sis edicions- i l’Error Fest, que enguany es concentra en una sola nit, el cartell inclou actuacions destacades en la seva línia d’apostar per la qualitat i la varietat d’estils. Així, els guanyadors l’any passat del concurs Sona9 i Estrena’t, seran els protagonistes del vermut musical del 18 amb el seu directe eclèctic que beu del country americà, el folk dels països nòrdics i la bossa nova. La nit del mateix dia, Dolo Bertran presentarà Copilots, el seu primer treball musical després del seu pas per Pastora. Es tracta d’un nou vehicle musical de pop electrònic i guitarrer. Amb la col·laboració del dj i producotr Sergio Fernández, donen vida a una col·lecció de singles perfectes “que entren a la primera, autèntics trencapistes sonors tararal·lejables”, segons els organitzadors.

En el mateix escenari, Tori Sparks presentarà amb els seus col·laboradors un vermut musical en format trio on barregen blues, folk, rock i flamenc, el primer dia de festa. També repetirà a Joan Blanques de Baix del Tot el 16 d’agost; un carrer que inclou en el seu cartell d’enguay altres clàssics de la festa, com ara Alma de Boquerón (dimarts 21) i A ContraBlues (dilluns 20).
Per la seva banda, el programa musical dels Castellers de la Vila de Gràcia inclou Discípulos de Otilia dimecres 15, Arrels de Gràcia diumenge 19 i Buhos dilluns 20 com a cap de cartell, que tocaran després de Gats. Pastorets Rock, tot un clàssic de la Plaça de la Vila, tornaran a fer de les seves dissabte 18 per onzena vegada.

 

Tots els estils de Perla. El carrer La Perla, un dels espais imprescindibles de la ruta musical de festes, presenta un variat cartell amb dues nits fortes: la del 17 d’agost amb Ketekatelles, Side Chicks i Speaker Cabinets. I els concerts, dissabte 18 a partir de les 23 h, d’Hombre lobo internacional, Red Rombo i Old Tucson.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *