L’Hotel 1882 i l’Associació de Cuidadors negocien un banc de manteniment

L’Associació de Cuidadors Familiars, l’entitat nascuda a la Sedeta ara fa cinc anys i que dóna suport i visibilització a aquest sector, ha començat a parlar aquesta setmana amb els responsables de l’Hotel 1882, a l’antiga Henkel, per coordinar l’engegada al setembre d’un banc d’hores de manteniment amb el qual empleats de l’establiment donaran servei a veïns amb pocs recursos.

La iniciativa, amb l’hotel encara enllestint detalls per afrontar l’estrena l’1 de novembre, es pot concretar després de l’estiu amb un funcionament a tres bandes: l’associació detectaria les necessitats dels veïns del barri que no es puguin permetre certes despeses en petites obres de manteniment, la cooperativa El Risell -també de matriu local, amb despatx al carrer Indústria- coordinaria l’agenda de peticions i dos operaris de manteniment de l’hotel dedicarien quatre hores al mes de la jornada laboral a treballar en aquestes peticions.

El contacte entre l’Associació de Cuidadors i Izaka Hotel Management, que porta la gestió de l’establiment, tot just està a les beceroles i aquesta setmana les dues parts han aprofitat el cafè obert que fa l’entitat per intercanviar parers sobre la possibilitat de col·laboració sense tancar encara cap acord. “Si és un servei per al barri, millor, encara que la nostra tasca se centra en altres fronts com reivindicar un centre de dia”, recorda en nom de l’associació Marta Torruella. “Tenim el cercle ben ajustat; si aquest projecte funciona bé, es podria extrapolar a més hotels de Barcelona, ja que tan les cuidadores com el Risell tenen àmbit d’actuació a tot Barcelona”, apunta Anna Castan, directora general d’Izaka. En les converses entre l’Associació de Cuidadors i l’Hotel 1882 les dues parts també han apuntat la necessitat de marcar unes directrius d’actuació del servei, que sempre estaria basat en petites reparacions que prioritzarien veïns amb pocs recursos que visquin en els carrers de l’entorn de l’establiment hoteler.

L’Hotel 1882 es va estrenar per Sant Jordi en aquest front d’acords de col·laboració amb entitats locals amb Gràcia Solidària, amb un vermut solidari, i els contactes segueixen amb entitats de programació musical.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *