Més ganes

per Clara Darder

Des de l’estiu del 2017 tenim més consciència del que és organitzar una Festa Major i no poder desenvolupar-la. Sabem el que costa preparar-la i que el segon dia els esdeveniments a la ciutat ens deixin sense poder viure el seu esplendor. Ens trobàrem immersos en una tràgica data, 17 d’agost del 2017, on tota la ciutat és va quedar muda i la Festa Major de Gràcia no va ser una excepció. Els nostres cors quedaren encongits per les morts al mig de La Rambla. La Festa no es podia celebrar i amb raó, havíem de fer un dol en tota regla i el risc de noves rèpliques ens aconsellaven no massificar els carrers. La Festa, Gràcia va anar a mig gas.

Ben cert que aquest any recordarem les víctimes i les seves famílies perquè tot homenatge seria poc. Ben cert que ens adonarem que ja ha passat un any de la desventura viscuda i no podrem evitar pensar-hi. També és ben cert que hi podem sumar els 365 dies viscuts, amb un conjunt de fets polítics i socioculturals que ens han trasbalsats de diferents maneres a tots els catalans. Qui més qui menys s’hi ha vist afectat. Les dates se’ns acumulen i els records a lloar ens desborden.

Per tant és ben cert que la Festa Major 2018 ens l’agafarem amb “més ganes” que altres anys, ja que els graciencs som molt emocionals i sabem com i quan expressar tot allò que ens afecta. Visquem els diferents dols i busquem solucions per les nostres idees de país. Visquem la festa com abans no ho havíem fet per reivindicar la nostra existència i les sensacions que ens proporciona estar i ser aquí. Visquem amb plenitud i cridem amb els braços ben oberts com ens estimem a cada instant les nostres vides plenes de pau.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *