Les festes alternatives de Tres Lliris es tornaran a fer a la plaça del Nord

Societat

La programació de Festa Major corresponent a les diferents iniciatives que s’impulsen fora de les institucions oficials, el que des de finals dels anys setanta a Gràcia es coneixen com a festes alternatives, repetirà espais amb la plaça del Nord per al casal popular Tres Lliris, la plaça del Raspall per al casal La Barraqueta i la comissió de festes de Ni Sant Pere ni Màrtir per al casal La Torna com a punts principals. És a l’escenari de la plaça del Nord on hi ha hagut més debat sobre la continuïtat o el canvi, amb una negociació oberta a tres bandes entre el Districte, Tres Lliris o la nova Associació de Veïns de Plaça del Nord i Carrers Adjacents. El tercer any de festa alternativa a Nord, en qualsevol cas, segons fonts de l’assemblea del casal Tres Lliris, està garantit. “Ens han dit que hi comptem”, apunten aquestes fonts. Així s’ha expressat en la negociació per part del Districte en una política de certs fets consumats, atenent que els veïns tampoc han arribat a temps d’integrar-se legalment en la Fundació Festa Major i demanar els permisos per guarnir. Precisament l’associació de veïns aquesta setmana ha insistit a demanar una explicació oficial a les 154 firmes que va presentar a principis de juny. L’entitat, també centrada a denunciar el creixent botellot que aquests dies d’estiu s’ha fet seva la plaça fins a les quatre o les sis del matí, va celebrar divendres un sopar popular a la plaça.