La Festa Major dedica prop de 300 controls a limitar l’accés en una desena de carrers guarnits

La Festa Major ja fa dies que ha avançat -principalment a través d’aquest setmanari- els detalls centrals de l’edició 2018 (cartell, carrers participants, nous escenaris, primers noms musicals…) però el moviment massiu de visitants que es produirà entre el 15 i el 21 d’agost requereix d’un pla de seguretat que enguany només en el cas del control d’accessos als carrers guarnits comptarà amb prop de 300 controls.

La licitació, per un pressupost màxim de 25.000 euros, determina en el seu plec de condicions tècniques que l’organització operativa requerirà un total de 284 controls en un total de deu punts: Verdi, Progrés, Tordera, Fraternitat (Tordera/Siracusa), Fraternitat (Tordera/Josep Torres), Llibertat, Mozart, Travessia Sant Antoni, Plaça del Poble Romaní i Jesús.

La consolidació d’aquest sistema, estrenat com a prova pilot l’any 2013 a Mozart, Fraternitat, Tordera, Progrés i Verdi, planteja aquest 2018 una especial atenció al torn de tarda (de 17h a 1 de la matinada) amb un desplegament total de 26-28 controladors amb dues o tres persones a cada punt, amb excepció de la plaça del Poble Romaní on només es preveu la iniciativa en el torn de nit (d’1 a 5 de la matinada) amb quatre persones. Pel que fa al torn de matí (d’11h a 15h), els dies de més afluència, com són el 15 d’agost, el dissabte 18 i el diumenge 19, també coincidiran amb el més gran desplegament en aquesta franja amb 19-20 controladors en total.

El dispositiu es concentra com cada any en els carrers del sud, que sumen més carrers guarnits en els últims anys i que també pateixen a última hora l’escombrada de públic que en aquesta direcció fan els serveis de neteja i de seguretat. En els casos puntuals d’aforament elevat, als carrers Llibertat i Fraternitat també es preveu habilitar una segona corona d’accés, prevista ja almenys en els torns de tarda dels dies 15, 17, 18 i 19.

 

La campanya Respectem el guarnit explicarà el procediment de construcció de cada proposta. Els carrers comptaran amb uns tòtems de lona on es detalla amb text i imatges la feina específica de cada comissió amb les hores de treball dedicades, el nombre de participants, el tipus i quilos de materials reciclats. És un nou acord entre la Fundació i Sanmiguel.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *