Vallcarca ajorna el tràmit final al setembre i els veïns adverteixen amb mobilitzacions

El pla Vallcarca no s’aprovarà provisionalment aquest juliol, tal com al març es va anunciar amb una aprovació inicial que només requeria més sís que nos però que es va quedar en un suport polític insuficient (15 de 41 regidors). Tot just ara s’ha començat a treballar per ampliar aquest recolzament, i no hi haurà reunions amb tots els grups municipals.

Justament aquesta setmana l’estratègia tècnica de l’equip de govern de BCN En Comú ha trobat un cert grau d’entesa amb el grup municipal del PDeCAT, amb el pavelló esportiu dels barris del nord com a peça clau en les negociacions. “Podria solucionar problemes d’espai a equips i donar servei a les escoles i al fgutur institut”, apunten fonts presents en la reunió d’aquesta setmana.

El govern ha assumit en les últimes setmanes -i en aquest sentit s’entenen les aprovacions inicials per separat de les peces Farigola-Medes i de la pedrera- que havia d’endarrerir novament el calendari, sobretot després del front dels partits de l’oposició en la peça concreta del Triangle de Cambrils, on PDeCat, PSC, ERC i PP estaven d’acord amb l’enderroc. BCN En Comú es parapeta en la idea de reforma que també comparteix amb els moviments socials de Vallcarca i amb la coordinadora d’AMPA, que ja han recollit 775 firmes en una campanya a Change.org per salvar el Triangle, però també sap que amb això no tindrà l’aprovació provisional i que pactant amb PDeCAT en té prou.

Aquest moviment ha provocat un cert nerviosisme lògic entre els moviments socials no només pel retard o la negociació de moment bilateral i en aquest sentit han enviat un missatge d’advertiment a l’equip de govern, amb una mobilització a l’horitzó immediat si no hi ha fumata blanca després de l’estiu. “El nostre missatge és que els comuns s’ho currin i obrin el tema a tots els partits, i que es posin d’acord”, apunten les fonts consultades. “Esperem que llegeixin què pensa el veïnat i al setembre ens veiem primer al carrer amb alguna mobilització i després a la votació”, conclouen.

Curiosament, més desbrossat sembla el camí de la negociació paral·lela entre els constructors privats i els moviments socials, ja amb una promoció assegurada amb lloguer social que per a aquests veïns encara és del tot insuficient. Per als altres veïns, els de l’AV Gràcia Nord, al setembre engegarà el debat de la Rambla Verda.

 

Sense reubicació encara a Bolívar 36. Lluny dels focus del pla Vallcarca, els veïns de Bolívar 36 -que van ser expropiats el 2015 i ara el seu pis és propietat de l’Ajuntament- segueixen sense ser traslladats al bloc del ‘cementiri’, malgrat l’estat ruïnós de la seva finca i el ‘mea culpa’ que el Districte va assumir al ple de març arran d’un proposició del PDeCAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *