Travessia de Sant Antoni s’encomana als déus pagans per recrear Studio 54 en un temple grec

La Travessia n’ha tingut prou amb quatre anys per arribar al més alt, i si l’any passat els Travessierus i les Travessieres van aconseguir arribar a l’Olimp, aquest any són ells qui ens el porten a Gràcia. L’Olimp 54 és el nom que portarà el carrer durant aquesta Festa Major de Gràcia 2018. La primera part del nom segurament tots la podem visualitzar, però el 54 és el que ens crida l’atenció. Aquest número sorgeix de la imaginació dels components de Travessia, que han volgut donar el seu toc personal a la llar dels déus grecs: convertir-la en una festa emulant la mítica discoteca de Nova York, Studio 54.

I és que lluny de tenir pressió amb el primer lloc de l’any passat, la gent de la Travessia de Sant Antoni ha decidit continuar innovant i gaudir del viatge que suposa guarnir un carrer, com ho porten fent des de fa cinc anys. “La pressió ens la posem nosaltres mateixos, perquè el que ens agrada és guarnir”, comenta la Henar, una de les components més destacades de Travessia. “Dèiem: l’any que ve ens calmem una mica” explica, “però un s’engresca, l’altre més i ja se sap”. De fet, tal és la seva motivació i les ganes de superació que, un dels motius per haver afegit la temàtica de discoteca va ser evitar que, amb l’Olimp tan blanc, el guarnit s’acabés assemblant massa a l’any anterior.

Amb aquests dos components temàtics tan diferents, l’Olimp 54 pretén tenir dues ànimes ben diferenciades: la diürna i la nocturna. Els decorats amb motius grecs voldran portar-nos a visitar el mon mitològic i, quan es faci fosc, la il·luminació ens transportarà al Manhattan de finals del 70. Un temple grec ens donarà la benvinguda al carrer, que ens conduirà a una plaça Anna Frank transformada en l’Apol·lo, per acabar-nos acomiadant amb un gran Pegaso al final de la Travessia.

Aquest original guarnit servirà d’embolcall a tota la llista d’activitats que la Travessia té preparades. El primer dia no faltarà el ja clàssic Speed Dating (cites ràpides), que es porta fent des del primer any de la Travessia. És una de les activitats més demandades, tot i que “no sabem si mai n’ha sortit una parella o no” diu la Henar. Després d’aquest reeixit començament, el “Travessierus” ens donaran la oportunitat de viure i participar en unes d’aquelles Olimpíades de la Grècia clàssica per a poder gaudir amb tota la família. Tot acompanyat d’altres activitats, com tallers d’origami, vermuts musicals o activitats per a infants. I cal destacar molt concerts de gent tan reconeguda com Mazoni o Miki Puig a l’escenari de la placeta Anna Frank.

Els actes principals:

 • Dijous 16 d’agost
  Mazoni. Pop-rock
  23.00 h
 • Dissabte 18 d’agost
  Miqui Puig i Sinead Savage & The Flytones. Pop i blues
  23.00 h
 • Diumenge 19 d’agost
  Ferran Palau. Pop. Vermut musical
  12.00 hores
 • Dilluns 20 d’agost
  Orquestrina Trama. Folk
  23.00 hores

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *