Jesús imagina el món dels somnis en una proposta feta per l’alumnat del Patronat Domènech

Societat

Carrer nou. Nervis, expectació, il·lusió. Resultat: tercer premi en el concurs de guarnit i explosió d’alegria. L’experiència viscuda l’any passat ajuda davant possibles dubtes però han tornat a la feina -bé, no l’han deixada en cap moment- amb ganes de superar-se. La manera de trobar la idea que ha inspirat el guarnit de Jesús ja és tota una declaració d’intencions: un membre de l’Associació de Famílies de l’escola Patronat Domènech va proposar a la comissió una col·laboració amb els infants de cinquè, que es va traduir en una xerrada al centre per part d’alguns membres del carrer. Els petits van posar sobre la taula 30 idees, de les quals se’n van seleccionar 14. Al final la guanyadora va ser el món dels somnis. “Van fer vídeos en grups de tres per explicar com desenvoluparien el decorat”, explica l’Anna, “amb tots els detalls”; ella va ser l’encarregada de fer la xerrada al centre. Els infants han demostrat gran imaginació amb les seves propostes, que es materialitzaran en un munt de despertadors, d’atrapa somnis, d’ovelles. “Hem buscat elements simpàtics per explicar una història”, diu l’Ester. A Jesús, ja s’ha vist, són molt fans de les històries. El guarnit-història d’enguany començarà amb un persona al llit conciliant la son; i comptant ovelles, esclar. “El reciclatge és la base del nostre decorat”, remarca el Jordi, “i tots els elements estan fets amb material que hem anat recollint i també que hem trobat al carrer (perquè han anat de cacera). Una de les troballes més aplaudides ha estat un matalàs de llana, perfecte per fer el cos de les ovelles, que llueixen una simpàtica cara feta amb el seient d’una bicicleta. També hi ha una fase d’atrapa-somnis, un objecte que els permet jugar amb el binomi son i malson. Aquests elements tant actuals formen part de la cultura ancestral dels indis americans, i les veïnes de Jesús, com ara la Maite, segueixen la manera de fer dels seus creadors. Són conscients del límits del carrer, així que la seva aposta és el sostre i les portalades; elements amb els què volen sorprendre enguany i dels que no volen revelar res. Secret. “També hem tingut en compte la il·luminació, que sense que sigui el nostre punt més fort, enguany volem arriscar”, apunta el Jordi. Aquests dies, ara que el ritme de feina s’intensifica, hi ha més mans al local de Jesús. Però d’aquestes, mai en sobren. Per això han fet un vídeo promocional per animar més veïns i veïnes a sumar-s’hi. “És una feina de tot l’any, una activitat autogestionada, i una oportunitat de crear un espai de trobada”, defineix el Jordi. Igual que l’any passat, no tenen cap aspiració de guanyar un premi al concurs però se senten orgullosos de la feina feta. I aquí estan, una tarda de finals de juliol. Les mans del Gerard de 16 anys, i les de l’Anna, de 77. Uns grans col·laboradors, diu l’Ester, “fabricant coses que semblen de veritat amb material recollit del carrer”. Els actes principals:
  • Dissabte 18 d’agost República Rumbera i Alma De Pato. Rumba 23.00 h
  • Diumenge 19 d’agost Karaoke d’havaneres. Sopar de veïns 20.00 h
  • Dilluns 20 d’agost Mariona Sagarra. Vermut musical 12.30 hores
Àngel Daban. Animació infantil 18.00 hores