Comptador a zero

per Meritxell Díaz

Quantes vegades cal tornar a començar? Ja sigui per voluntat pròpia, ja sigui per imposició, sovint la vida ens fa posar el comptador a zero, tornar a la casella de sortida. Quan hem assolit una posició a la zona de confort, un canvi buscat o esdevingut sacseja el nostre status quo i posa tot cap per avall. No ens queda més remei que reunir forces, d’allà on es pugui, per tornar a aixecar, a construir. Podem mirar enrere, però sempre sense enyorança, amb el convenciment que allò que ve serà millor. I així, imaginarem un demà lliure de fantasmes del passat, sabent que cada etapa viscuda és una experiència sumada. Tornar a començar, amb incerteses i pors, i amb el pessigolleig que genera allò desconegut. I també amb l’emoció de prendre de nou el timó.

Així mateix, els festers i les festeres posen el comptador a zero any rere any, per passar pàgina i oblidar des de pluges a aldarulls o vandalisme amb els guarnits i, com si res, tornen a reinventar la Festa, a crear nous decorats encara més originals, a deixar-se la pell perquè els visitants gaudeixin de bona música, bon menjar, bon ambient, a fer possible que durant una setmana el món posi el focus a Gràcia. Com si cada Festa fos la primera… tot i que ja en són 200+1.

Perquè, quantes vegades cal tornar a començar? Tantes com sigui necessari.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *