El Festigàbal 2018 manté els dos dies però creix fins a deu grups

La música és part imprescindible de la Festa Major i, com cada any, escamparà pels carrers i les places de Gràcia quan el sol comenci a baixar. Perquè a l’estiu més que mai, les cançons pertanyen a la gent. I així doncs, cada carrer, un escenari, en un any on la part més festiva de la Festa Major de Gràcia tornarà a lluir després de la cancelació d’aquest tipus d’actes en la pasada edició arran dels atemptats de Barcelona de l’agost del 2017.

Dins la teranyina d’espais engalanats que presenten variades propostes musicals, cada any destaca la programació del Festigàbal, que celebrarà la seva tretzena edició dins el marc de la Festa Major de Gràcia. Cal remarcar que la dotzena no es va arribar a celebrar per l’atac terrorista del 17-A. Així doncs, el festival organitzat per l’associació de la sala Heliogàbal tornarà als jardins de la Sedeta per tercer cop des que fa quatre anys va ser inaugurat com un petit oasi musical indie dins la festa major.

El Festigàbal 2018, marcat per la cancelació del 2017, presenta en el seu cartell d’enguany diverses bandes que no van poder tocar-hi l’any passat. Un festival que creix en grups i que se celebrarà el divendres 17 d’agost i el dissabte 18. Deu bandes repartides en dos dies de música als jardins de la Sedeta, un espai consolidat ja després del conflicte cerveser que va obligar a emigrar al Festigàbal de la plaça Rovira el 2015. Respecte al cartell de l’any passat que no es va poder desplegar repeteixen Me and the Bees i Museless. Els primers faran el divendres 17 el que no van poder dur a terme al passat Festigàbal: presentar l’àlbum Menos mal (2017). La segona, que, si l’any venia del Primavera Sound, aquest any arriba directe del Sónar, tocarà dissabte 18 en format dj set.

A més de Me and the Bees, la primera jornada també comptarà amb una altra banda que ja sap que és tocar al Festigàbal, el duet punk de Manlleu L’Hereu Escampa. El divendres també hi haurà el noise-rock dels gallecs Disco Las Palmeras!; el quartet (dos catalans i dos xilens) surf-pop psicodèlic dels prometedors The Zephyr Bones; i el garatge dels Sandré.

Dissabte 18, en l’última jornada del Festigàbal, acompanyaran a Museless uns altres coneguts de la cita estival de l’Heliogàbal, els Za!, que ja van tocar-hi l’any 2010. El duet escenificarà de nou el seu perfecte i virtuós apocalipsi en el marc del festival. L’últim dia de la gran cita musical gracienca serà l’oportunitat per escoltar el rock electrònic i experimental del trio valencià Jupiter Lion; La Plata, un altre grup vingut de Valencia; i els barcelonins Agost. En resum, un festival indie per a una vila independent.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *