Espai, velocitat i temps, la fórmula màgica de Fraternitat de Baix, plena de coets, estrelles i satèl·lits

E= V · t. No, no és la recepta secreta de la Coca-cola. És el càlcul matemàtic que resumeix el guarnit de Fraternitat de Baix. Per als qui van deixar la física enrere fa molts anys, cal refrescar la memòria: es tracta de la fórmula que permet calcular l’espai i que, a la vegada, esdevé molt més que una equació. Espai, velocitat i temps són les tres variables que condicionen la dinàmica de treball del dia a dia de qualsevol dels carrers que guarneixen per Festa Major.

“El nostre espai s’ha elaborat a una velocitat cada cop més elevada durant un temps determinat per omplir un espai concret, el nostre carrer, que es podrà visitar si sou capaços de passejar a una velocitat i un temps també determinats”, explica la Marta Soteras.En aquest cas, un món extraplanetari ple a vessar de coets, naus espacials, estrelles i alienígenes però sempre amb l’estil amable i dolç, característic de Fraternitat de Baix. “Per molt que ho intentem, no podem fer res fosc”, confessa la Marta, que també explica que amb aquest “espai imaginari” volen superar la mala estrella de fa 13 anys. “El primer any que vam guarnir, vam triar l’espai però la nit de muntatge va caure un xàfec que ens va fer malbé tot el sostre. Va ser impossible recuperar-lo i les poques coses que van aguantar van caure quan vam tirar la traca. Des d’aquell dia, mai la llancem a dins del carrer”, recorda la Marta.

Després de tants anys de presses i nervis per acabar a temps, enguany l’equip de Fraternitat de Baix ha decidit no patir. “Hem triat un tema molt genèric i flexible per treure’ns pressió i no patir tant. No cal córrer, anem fent, sense planificació. Si fem 20 elements bé, i si en fem 25, doncs també. Ho fem per disfrutar-ho tot una mica més, estar més tranquils i anar menys estressats”, diu la Marta.

A banda d’aquesta filosofia slow, una altra de les característiques de la proposta d’enguany és la reutilització de materials de guarnits anteriors, una aposta que condiciona molt la posada en escena. “És més fàcil saber què vols i comprar-ho que no pas veure què tens i llavors recalcular. La inspiració apareix amb el material que tenim. Tot són retalls de porexpan reutilitzat i depenent del que hi ha, fem les formes de les bestioles. Ara tenim més despeses i intentem gastar el mínim. Per això hem decidit aprofitar el material que ens sobra, perquè ja no podem guardar més”, rebla.

Els actes principals:

 • Dijous 16 d’agost
  La mar serena. Havaneres, rom cremat i coca
  23.30 hores
 • Dissabte 18 d’agost
  Swingmaniacs. Nit de swing. Classe oberta
  23.00 h
 • Diumenge 19 d’agost
  Rondalles i contes de la Festa Major de Gràcia amb Teresa Vergés. Conta contes
  12.30 h

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *