De nou, la festa

per Sara Rañé

Des de la Festa Major de l’any passat interrompuda pels atemptats terroristes de les Rambles s’han anat succeït acceleradament un munt d’esdeveniments: els fets de Setembre i Octubre, l’aplicació del 155, l’exili del president, la detenció i l’acusació de rebel·lió dels polítics independentistes, les dificultats per formar nou govern, la caiguda inesperada de M.Rajoy. La demanda continuada de llibertat per als presos. Però, aquest any, com qualsevol altre, la festa torna. Com cada agost, torna igual i diferent, prop i lluny de la realitat. A cada carrer també tot és igual i diferent, els veïns i veïnes ja no són, potser, els mateixos que fa uns anys però tot segueix i torna a començar: la recerca de temes, l’elaboració del disseny, la recollida de materials, la confecció lenta i pacient dels guarnits, els concerts. La calor i la xafogor. El treball i la il·lusió, l’afany perquè tot quedi bé. La festa serà una altra vegada una multiplicitat de festes, de formes de fer-la i de viure-la. Seguirà debatent-se, entre el nou i el vell, entre passat i futur, intentant conservar la identitat i alhora transformar-se acollint noves expressions culturals i urbanes. La festa, calidoscòpica, serà un temps i un espai de fantasia i de màgia. Un punt on la quotidianitat i el temps ordinari quedaran, de nou, en suspens durant uns dies.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *