Bàsquet, ciclisme, escacs, tennis taula i futbol per Festa Major

Esports

L’esport tornarà a tenir un paper important a la Festa Major amb diferents activitats durant el dia 15, 16 i 17 d’agost. Un any més, La Salle Gràcia organitza el dia 15 el torneig de bàsquet 3x3 que enguany arriba a la 23a edició, una fita marcada al calendari per a tots els amants d’aquesta modalitat de joc que cada vegada té més seguidors i que serà olímpica per primera vegada als Jocs que se celebraran a Tòquio l’any 2020. Aquesta activitat està prevista per a totes les edats, els equips han d’estar formats per un mínim de tres jugadors i un màxim de cinc, poden ser mixtes, i els interessats i interessades poden apuntar-se fins al 7 d’agost. El preu per equip és de 40 euros. El mateix dia 15 arriba una de les cites més clàssiques de la programació esportiva de la Festa Major: el Club Ciclista de Gràcia és l’amfitrió de nou de la pedalada popular que començarà a les 10 del matí a la part superior del passeig de Sant Joan, tocant a la Travessera de Gràcia, passarà pels carrers i places més emblemàtiques de la vila, i acabarà davant la seu del Districte. El dia 16 començarà a les 10 del matí amb escacs i tennis taula. D’una banda, el Club d’escacs Tres Peons organitza la 14a edició del torneig, que constarà de partides ràpides de 10 minuts, la competició es farà amb el sistema suís, hi haurà un total de set rondes, i podran participar un màxim de 100 jugadors. Els que prefereixin el tennis taula, el Centre Moral de Gràcia organitza el 17è torneig en diferents categories individuals i per parelles. Cal fer la inscripció prèvia abans del 10 d’agost i el preu per jugador és de 8 euros qui vulgui jugar en la categoria individual, o 4 qui ho faci per parelles. La passejada de l’Europa. L’Europa no podia faltar a la cita amb la Festa Major i com en els últims anys diversos jugadors, jugadores i tècnics dels primers equips masculins i femenins visitaran diferents carrers i places guarnits durant el dijous 16, a partir de les 6 de la tarda, en un acte que sempre serveix per acostar el club al seu entorn més immediat de creixement. Ja en el pla més esportiu, el diumenge dia 19, el primer equip femení jugarà, al Nou Sardenya, una nova edició del trofeu Vila de Gràcia contra el filial del Barça, l’equip que es va proclamar campió de la Segona Divisió la temporada passada. Durant la setmana de Festa Major, l’Europa B, el filial masculí escapulat, també jugarà dos partits, però en aquest cas, tots dos lluny del Nou Sardenya, el dia 18 contra l’Espluguenc, a 2/4 de 8 del vespre, i el 22 contra el Can Fatjó, mentre que l’equip juvenil ho farà al Nou Sardenya, el dia 18 contra el Mercantil, de Sabadell, i a Terrassa, contra el Jàbac, el dia 19. Inici de la Tercera Divisió en plena Festa Major. El primer equip de l’Europa començarà la temporada oficial de Tercera Divisió enmig de la Festa Major. Encara no s’ha sortejat el calendari de competició, però està previst que la primera jornada de lliga es disputi el cap de setmana del 18 i 19 d’agost. Serà una temporada amb 21 equips, i cada jornada n’hi haurà un que descansarà.