Paraules, frases i poemes en l'acte de la diada per homenatjar Pompeu Fabra

Política

El president del G6, Oriol Hosta, ha estat l'encarregat de presentar l'acte de la diada que s'ha fet a la Biblioteca Jaume Fuster, i que ha servit per homenatjar la figura de Pompeu Fabra. L'acte s'ha dividit en 3 parts, la primera dedicada a les paraules que apareixen al diccionari Pompeu Fabra i s'han llegit la definició d'algunes paraules vinculades a l'actualitat com ara: llibertat, exili, normalització lingüística, pres, injustícia, llaç, demagògia, falsejar, referèndum, dignitat, honorable, opressió, oprimir, dret, sobirania, o autodeterminació. La segona part ha estat dedicada a les frases que han passat a la història i que es poden vincular al moment històric que viu Catalunya: "Sempre sembla impossible fins que es fa", de Nelson Mandela; "La violencia és l'últim recurs de l'incompetent", d'Isaac Asimov; i moltes altres de Pompeu Fabra, PauloCoelho, KofiAnnan, Winston Churchill, LeonardoDa Vinc, JKRowling, Lluís Companys, Francesc Macià, o Pau Casals entre altres. Els poemes han estat els protagonistes de la tercera part, poemes d'Àngel Guimerà com La Santa Espina, Sant Jordi Gloriós, de Maria Aurèlia Campany; i, Assumiràs la veu d'un poble, de Vicent AndrésEstallés s'han pogut escoltar a l'auditori de la bilbioteca. Per tancat, l'activista Dolors Lázaro ha explicat la història de Pompeu Fabra i la seva vinculació amb Gràcia, i ha llegit el manifest que ha preparat aquest any per la diada, en el que inclou paraules del filòleg: "No tenim un estret nacionalisme. Vivim de cara al món i si volem la plena sobirania per al nostre poble és per millorar la qualitat dels nostres conciutadans i per obtenir que Catalunya, intensament civilitzada, pugui oferir una efectiva col·laboració en l'obra de millorament i progrés de la humanitat", ha llegit l'activista per tancar un emotiu acte de la diada a Gràcia.