Ardanuy tanca etapa com a president de Gràcia i se suma a les primàries de Graupera

Política

Vuit mesos falten per a les pròximes eleccions municipals i els protagonistes locals, sobretot els que tenen responsabilitats tant al Districte com a l’Ajuntament, han començat a moure peces en clau de futur. El president de Gràcia i actual regidor no adscrit al consistori, Gerard Ardanuy, ha comunicat al seu partit, Demòcrates, la voluntat de presentar-se a les primàries que impulsa el periodista Jordi Graupera, i ha estat recolzat internament per iniciar el procediment que oficialment farà públic a principis d’octubre. Ardanuy, que va militar 20 anys a Unió i va ser president i regidor de l’Eixample, va iniciar l’actual mandat municipal com a president del districte de Gràcia dins del grup Demòcrata fins que va passar a ser regidor no adscrit el març de 2017. “La meva etapa com a president de Gràcia s’ha acabat i m’agradaria seguir en política sent el primer candidat de Demòcrates a la llista Graupera”, ha explicat a l’Independent. Ardanuy i Graupera, que van compartir escenari de manera inesperada a la plaça Joanic el passat dia 2 en la festa per la República solidària -el periodista va convidar el regidor a pujar i prendre la paraula-, han mantingut ja diversos contactes que situarien l’actual regidor no adscrit en un lloc possible de sortida com el número quatre d’una llista independentista sense ERC ni el PDeCAT ni la CUP. Demòcrates desvincula així el possible acord municipal amb Graupera amb el pacte que manté amb ERC al Parlament. “Graupera té preeminència i està ben posicionat de ciutat cap enfora i jo puc cobrir la ciutat cap endins”, ha explicat Ardanuy adduint la seva trajectòria vital, professional i política a l’Eixample, Gràcia, Sant Martí i Nou Barris. En aquest mandat, el regidor no adscrit ha facilitat l’aprovació inicial de la modificació del PGM de Vallcarca i manté posicions diferenciades dels seus antics companys de viatge del PDeCAT com el tramvia per la Diagonal o la recollida de brossa porta a porta.