Nou cicle de narració oral a l’Ateneu Roig

Cultura

L ’Ateneu Roig conjuntament amb l’Associació de Narradores i Narradors (ANIN) enceten Veus al Roig, un cicle de narració oral per adults. Un cop al mes, l’Ateneu comptarà amb tres narradors diferents de l’associació que oferiran un espectacle creat exclusivament per l’ocasió. La iniciativa pretén visibilitzar la narració oral com a via d’expressió artística. L’associació en qüestió està formada per narradors professionals i amateurs dedicats tant a l’àmbit infantil com adult. Martha Escudero, membre del grup, afirma que “la societat ha d’anar integrant la narració com element de la seva cultura i no solament ho entengui com una activitat associada als infants”. El preu es determinarà amb el sistema de taquilla inversa i així posar èmfasi en la necessitat de mantenir la cultura. Fins desembre hi ha quatre sessions programades (14/09, 19/10, 16/11 i 14/12, a les 20.30). La primera estarà formada per tres narradores, la Lídia Clua, la Monika Klose i la Sandra Rossi, i la seva temàtica central serà la fortalesa de la dona a partir de narracions sobre la superació i emancipació femenina. També s’explicaran contes tradicionals d’arreu i un relat de Mario Benedetti. Un dels punts remarcables dels espectacles d’aquesta associació és el fet de convertir un acte individual com és la narració en una producció col·lectiva. Així, a partir de treballar conjuntament, els narradors fan grup i estan en bona sintonia. Des de fa un any, l’Associació de Narradores i Narradors té la seu social a l’Ateneu Roig després de marxar del Museu Etnològic, on hi eren des dels seus inicis. A partir d’ara, amb aquest espai disponible al districte de Gràcia, engeguen un pla d’acció per treure’n el màxim rendiment amb activitats com Veus al Roig i, en un futur, narracions per a un públic infantil. Tots els diners recaptats durant les quatre actuacions programades aniran destinats a cobrir despeses de l’Ateneu.