El bàsquet gracienc fa pinya per reclamar noves infraestructures

Esports

La unió fa la força, o com a mínim això és el que pensen els Lluïsos de Gràcia, el Vedruna Gràcia, el Bàsquet Claret, el Safa Claror, el Pedadogium, el CB Coll i la Salle Gràcia. Tots ells han creat la Plataforma Bàsquet Gràcia amb l’objectiu de treballar conjuntament per la millora d’aquest esport i ja han fet saber les seves peticions al Districte. La Plataforma treballa en dos vessants, pel que fa a infraestructures i en l’àmbit esportiu. La manca d’infraestructures esportives és la queixa principal de la majoria d’entitats esportives de Gràcia, i el bàsquet no n’és una excepció. Per la pràctica d’aquest esport, el districte compta actualment amb dues instal·lacions municipals, el poliesportiu Josep Comellas i la pista de la Creueta del Coll, totes dues gestionades per entitats privades, Fundació Marcet i Institut Montserrat, que no són de Gràcia i que segons els clubs no cobreixen les necessitats de les entitats. La Plataforma va suggerir que en les modificacions del Pla General Metropolità en tràmit, l’Ajuntament fos sensible als dèficits de les entitats, i que es pogués traslladar la conveniència de destinar els sols d’equipaments a usos esportius. Les dues parts es van comprometre en buscar i detectar espais públics i privats que puguin servir per créixer i donar un bon servei als esportistes i a les 1.200 famílies afectades en les diferents entitats, tant en el curt com el mig/llarg termini amb la construcció de pistes poliesportives que els clubs de bàsquet puguin gestionar i utilitzar. En el vessant esportiu, els clubs s’han posat a treballar per crear una lliga d’escoles de bàsquet a Gràcia i intentaran fer-ho sota el paraigua de la Federació Catalana. Actualment els clubs fan alguna trobada esporàdica, com van fer els Lluïsos i el Vedruna el passat 2 de juny, però buscaran fer-ho d’una forma més periòdica. Els clubs també s’han compromès a recuperar el torneig Vila de Gràcia de cara la temporada 2019/2020. Aquest esdeveniment havia estat un clàssic en la pretemporada dels equips sèniors de Gràcia, però ara fa uns anys que s’ha perdut a causa de la deixadesa que havien mostrat els clubs. La idea és recuperar-lo i celebrar-lo a principis de setembre de l’any vinent en categoria masculina i femenina i que el torneig tingui més d’una seu, es jugui a més d’un pavelló en funció de la categoria.   Solucions al Nou Sardenya abans que acabi l’any. El president de l’Europa, Víctor Martínez, va passar pels micròfons de l’InfoGràcia Esports on va confirmar que el manteniment del Nou Sardenya al llarg de tots aquests anys ha estat pràcticament inexistent i que l’Ajuntament els ha comunicat que farà la reparació de l’estructura abans del 31 de desembre.