El Genio Equivocado, de segell discogràfic a botiga de discos

Cultura

Dissabte passat va obrir una botiga de discos, El genio equivocado. La festa d’inauguració, on van tocar pinxa discos i grups en acústic, va ser el tret de sortida d’un negoci que vol fer-se un espai en una realitat musical marcada per l’streaming i internet. El local, al carrer Benet Mercadé 22, és petit i minimalista. No hi ha molts discos ni molta varietat. Ara, l’objectiu dels propietaris no és ampliar molt més el negoci sinó ser el lloc on poder trobar música molt concreta. Botigues com aquesta marquen la diferència amb l’exclusivitat dels productes que ofereixen. En Rafa, un dels membres, explica que “la selecció és en funció del nostre gust musical, escollim artistes emergents o del món independent”. Anar a El genio equivocado implica poder conèixer grups poc coneguts tant de l’escena nacional com internacional alhora que redescobrir clàssics com Supertramp en format vinil. El projecte, però, no ve de nou. En Joan i en Rafa, els propietaris de la botiga, eren Pin&Pon DJ’s. Amb el temps i l’experiència van fundar la discogràfica El genio equivocado ara farà vuit anys. Principalment busquen grups emergents i els ajuden a tenir més reconeixement. És difícil? Segons en Rafa, “és dur però som tossuts i insistents amb la feina”. A partir d’ara, el local servirà tant de botiga com a seu de la discogràfica. També oferiran concerts en acústic i esdeveniments diversos. Un dels dubtes que planen per sobre de tot aquell que s’assabenti del projecte és la resistència que pugui tenir en un món on predomina la música en plataformes com Spotify i quasi ningú compra discos físics. En Rafa creu que “l’streaming ha beneficiat a grups petits que abans quasi ningú hagués escoltat”. Tot un repte que caldrà seguir veient.•