El pla Vallcarca s’aprova de manera folgada amb el sí final del PDeCAT al ple de Barcelona

Societat

Malgrat el govern, votarem a favor”. Amb aquest argument complementari al posicionament de la setmana passada a la comissió d’urbanisme, el grup Demòcrata ha canviat finalment de l’abstenció al sí i aquest divendres el pla Vallcarca s’aprovarà de manera folgada al ple de Barcelona per un suport almenys de 29 sobre 41 regidors. Tal com estava previst des que van iniciar-se les negociacions, amb certa lentitud per part del govern de BCN En Comú i amb les protestes de l’oposició més disposada a negociar -PDeCAT i ERC-, el que va començar amb un suport insuficient en l’aprovació inicial de la modificació del PGM (només amb Comuns, CUP i Ardanuy, 14 de 41 edils) es va ampliar la setmana passada a una quasi majoria amb els vots d’ERC i Puigcorbé (20 de 41). L’ampliació de la majoria i la suavització de les formes de la resta de grups encara contraris es va produir arran dels canvis en l’esborrany que han obert la porta a enderrocar l’anomenat Triangle de Cambrils (la peça de cinc finques que hi ha entre l’avinguda Vallcarca i els carrers Farigola i Cambrils). Amb el ple d’aquest divendres com a límit per fer avançar o empantanegar de nou el pla Vallcarca, els 9 regidors del PDeCAT van començar a comunicar internament el canvi cap al sí i el resultat ja suficient de 29 de 41. El que canvia menys és l’oposicio dels moviments socials a l’enderrocament del Triangle, en el qual divendres passat s’hi va registrar una nova okupació. A l’Ajuntament només li consten sis persones afectades en una de les finques encara parcialment de propietat privada, però els moviments socials parlen de mig centenar d’inquilins okupants i aquest dijous s’han manifestat per dir “no més enderrocs”.