Veïns de Menéndez y Pelayo denuncien filtracions i els jardins s’han de tornar a aixecar

Societat

Tres mesos després de l’última data que l’Ajuntament de Barcelona va apuntar en l’habitual dossier d’obres de l’estiu, els jardins Menéndez y Pelayo, l’última peça de la reforma de la Travessera de Dalt, continua pendent de finalització i amb els veïns de nou emprenyats. Les dues principals afectacions que impedeixen una estrena sense polèmica són, d’una banda, les filtracions que s’han reiterat en el pàrquing privat que utilitzen les comunitats de veïns del carrer Mossèn Batlle. “No ens cansem de reclamar a l’Ajuntament el seu arranjament definitiu, sembla ser que no ho troben”, apunta Esperança Gómez, portaveu dels veïns de les comunitats afectades, vinculant directament aquestes filtracions amb les obres dels jardins. A vista d’ocell, d’altra banda, des dels balcons on encara onegen algunes pancartes demanant la dimissió del regidor de Gràcia, Eloi Badia, els veïns també adverteixen de les causes de l’ajornament de la inauguració almenys oficiosa dels jardins: l’espai encara està tancat al públic i ara s’ha hagut de tornar a aixecar una de les zones de jocs infantils.   Polèmica entre els veïns i els comerciants per la Festa Major. Les comunitats de veïns de Mossèn Batlle i l’Associació de Comerciants de Travessera de Dalt han topat de nou per l’organització d’actes a la placeta d’accés als blocs. Els veïns acusen els botiguers en una carta d’utilitzar l’espai “de manera incívica” amb “una tarima desmesurada” en la passada Festa Major.