L’esport de l’ACIDH, als Jocs Special Olympics

Esports

Des del passat dijous i fins diumenge, Andorra la Vella i La Seu d’Urgell són la seu dels Jocs Special Olympics 2018, l’esdeveniment esportiu d’àmbit internacional més important dirigit als esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món. Els Jocs Special Olympics se celebren un cop cada quatre anys, en aquesta edició hi participen un total de 1.600 esportistes dividits en 14 disciplines diferents, a més de 400 tècnics i delegats, 80 persones de l’organització, i 600 voluntaris que vetllaran perquè aquest esdeveniment sigui un èxit. Sota el sostre esportiu de l’ACIDH, Gràcia estarà representada amb 63 esportistes i 10 tècnics. Hi participaran tres equips de futbol de l’Europa - ACIDH, quatre de bàsquet masculí i femení dels Lluïsos de Gràcia – ACIDH, i un equip d’handbol del Claret Gràcia – ACIDH. A Andorra La Vella es disputarà la modalitat de futbol i handbol, juntament amb la natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, bàdminton i judo. Mentre que a La Seu d’Urgell s’hi disputarà la modalitat de bàsquet, a més de l’hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis, i el programa de joves atletes amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A banda dels esportistes graciencs, barcelonins i catalans, també n’hi ha de 8 comunitats autònomes: Aragó, Madrid, País Valencià, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja, Balears i País Basc; i de 13 països: Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Mònaco, Marroc, Dinamarca, Finlàndia, Hongria, Portugal, Suïssa, San Marino, Índia i Àustria.