La inventora de l’instrument de cristall de Bohèmia, al LEM

Cultura

El Dispositiu LEM 2018 presenta, en un concert únic a tot l’Estat, a la multiinstrumentista txeca Lenka Morávková, inventora de l’Instrument de Cristall de Bohèmia, dissenyat per ella mateixa segons el model creat pels germans Baschet l’any 1952. Morávková, artista reconeguda en l’àmbit de les músiques experimentals i amb una llarga trajectòria a Europa i Estats Units, actuarà a l’Auditori Maier (MACBA) aquest dijous 11 d’octubre, a les deu de la nit. El projecte va néixer durant una estada de la música d’origen txec. Saxofonista, Morávková és també artista sonora, compositora i productora de música electrònica. Actualment treballa, a la Universitat de Califòrnia-Riverside, en l’aplicació de les teories acadèmiques més trencadores a la pràctica musical, caminant per la corda funambulesca que separa el so conceptual de la pista de ball. Malgrat una carrera relativament curta, la jove artista txeca ha portat les seves performances musicals a festivals especialitzats arreu d’Europa i els Estats Units. Intervenint i processant electrònicament les capacitats acústiques d’aquest instrument, juntament amb la seva veu, Morávková pretén dur a l’espectador de viatge sonor i visual a la frontera entre la banda sonora i el ritme trepidant.