L’Espai País Valencià consolida la festa de Moros i Cristians a Gràcia

Societat

Fa dos anys l’Espai País Valencià va estrenar l’experiència de la festa de Moros i Cristians a Gràcia i va acabar fent l’anomenada entraeta amb 300 persones pels carrers Astúries i Verdi i fins a la plaça de la Vila. Enguany, hi tornen amb un programa més complet, però que culminarà d’una manera encara més multitudinària el pròxim 20 d’octubre a les 19 hores amb el desplegament de diferents esquadres a la confluència del carrer Gran amb Travessera de Gràcia, girant per Torrent de l’Olla i entrant a la plaça de la Vila. Abans hi haurà una paella popular. La consolidació de la festa de Moros i Cristians a Gràcia, tenint en compte que l’Espai País Valencià ja dinamitza a peu de carrer les falles a l’abril, rebrà el suport de valencians vinguts d’Ibi i de Castalla, amb el suport d’un autobús ple amb 60 persones i amb la col·laboració de 80 músics. I naturalment amb els vestits impactants de moros i cristians. “Tornem a fer-ho perquè la primera vegada l’èxit ens va desbordar i perquè voem continuar introduint les festes valencianes a Catalunya perquè es puguen conèixer més”, apunta Hèctor Payà, en nom de l’organització. La festa de Moros i Cristians del dia 20 anirà precedida per una xerrada a la Violeta el divendres 18 i un concert de la música de la festa a l’Aliança del Poblenou el dia 26.