La placeta Manuel Torrente engega obres per millorar el drenatge interior

Societat

La placeta Manuel Torrente Flores, l’espai del carrer Alzina -entre Providència i Tres Senyores- dedicat al propietari de la finca de l’àmbit del Torrent de les Flors, engegarà obres dilluns 22 d’octubre i pel període aproximat d’un mes per revisar el drenatge de la zona d’estada, que està totalment embussat. Anunciades des d’abans de l’estiu pel Districte i concretada la data dijous passat en el ple, la placeta s’arranjarà amb diverses reixes de recollida d’aigües i noves canalitzacions soterrades que tenen com a objectiu millorar el sanejament de la plaça. També aquesta zona d’estada, històricament problemàtica perquè ja es va frenar dècades enrere l’aixecament del reivindicat casal de joves (per això hi ha quatre columnes que no suporten res), es pavimentarà de formigó amb pigment de color “per tal de minvar els problemes de neteja que genera el paviment de sauló actual”, segons han apuntat fonts municipals. Amb un únic accés des del carrer Alzina, la placeta té una superfície aproximada de 840 metres quadrats i es caracteritza per estar formada per dos espais diferenciats pels seus usos: jocs infantils al fons de la plaça i zona d’estada a l’entrada. L’espai públic es troba situat damunt d’un aparcament privat (que no suportava el pes d’un equipament) i té un espai central pavimentat amb sauló amb problemes de drenatge, que amb el temps s’ha comprovat que no pot desaiguar l’aigua de la pluja perquè els tubs de drenatge estan saturats i no poden absorbir l’aigua. Així, en diferents períodes de pluges, es formen grans bassals a la plaça que dificulten l’accés del veïnat als jocs infantils.