Lluïsos i Vedruna tenen inicis oposats a Copa Catalunya

Esports

El començament de temporada a la màxima categoria del bàsquet català està sent molt diferent pels Lluïsos de Gràcia i pel Vedruna Gràcia. L’equip de la plaça del Nord, entrenat pel Carles Rofes, va aconseguir l’ascens la temporada passada després d’un any brillant on es van proclamar campions de Primera Catalana, i estan aconseguint allargar la bona dinàmica de resultats aquest principi de temporada. Fins ara sumen tres victòries en les tres primeres jornades, dues d’elles fora de casa (Artés i Grup Barna) i una a la seva nova casa, el Josep Comellas (Cerdanyola), i lideren la classificació juntament amb el CEB Girona i el CB Lliça d’Amunt. L’experiència a la categoria de jugadors com Víctor Pla, els germans Cesc i Oriol Pla, o la del pivot David Capellas, sumat al talent del jove, Marcos Abrines, està resultant clau pel bon inici dels blaus, que aquest diumenge reben l’UE Horta a 3/4 de 6 amb l’objectiu de seguir una setmana més invictes. L’altra cara de la moneda aquest inici de temporada és el Vedruna Gràcia. Un equip que es va trobar amb baixes de jugadors importants respecte a la temporada passada, i un canvi d’entrenador sobtat a mig estiu. El nou tècnic, David Torrescusa, encara està acabant d’engreixar la maquinària verda i després de patir tres derrotes, esperen poder aconseguir la primera victòria aquest diumenge a 2/4 de 8 del vespre, contra l’Artés, al Josep Maria de Sagarra. Els màxims representants femenins del bàsquet gracienc són els Lluïsos de Gràcia i el Safa Claror, que disputen la Primera Catalana. Tots dos han començat la lliga amb bones sensacions, ocupen la part alta de la classificació amb un balanç de 4 victòries per només 1 derrota, i intentaran seguir la bona dinàmica de joc i resultats aquest cap de setmana, contra el Manyanet Reus i el Bàsquet Ateneu Montserrat.