El ple extraordinari de places, el 5-N

Política

El president del Districte, Gerard Ardanuy, ha proposat aquesta setmana als grups municipals impulsors del ple extraordinari sobre pacificació de places, PDeCAT, ERC, PSC, PP i C’s, la data del dilluns 5 de novembre a les 19 hores com a possible per celebrar el segon debat específic forçat per la majoria dels grups de l’oposició en els últims tres mesos. Primer va ser abans de l’estiu el ple extraordinari per la recalendarització d’inversions, que es va celebrar finalment el 20 de setembre, i ara ha estat la polèmica convivència a les places entre usuaris i veïns, amb la idea d’un nou ple que els grups municipals i representants de les places de Virreina, Sol, Diamant i Nord van pactar en una trobada el passat 2 d’octubre. La data fixada arriba després que divendres els grups impulsors entressin la sol·licitud de ple extraordinari un cop el govern i la CUP no recolzessin una declaració en el ple de dijous. La brega política coincideix, a més a més, amb la nova queixa administrativa que aquesta setmana han presentat l’Associació de Veïns i Veïnes de la plaça del Nord i Carrers Adjacents denunciant límits de fins a 104 decibels de soroll a les dues de la matinada en els concerts que el Casal Tres Lliris van celebrar a la plaça durant el cap de setmana de Festa Major, un cop han disposat de les dades del sonòmetre municipal.