El bàsquet dels Lluïsos i la gimnàstica de La Salle, destacats en la Nit de l’Esport 2018

Esports

La 21a edició de la Nit de l’Esport a Gràcia, celebrada a l’Espai Jove La Fontana va reconèixer la temporada realitzada per 8 esportistes, equips i entitats de la Vila, en un acte presentat per la periodista Virtu Morón, presidit pel regidor del Districte, Eloi Badia, el president del Consell Municipal, Gerard Ardanuy, acompanyats de representants de tots els partits polítics. Els dos equips triomfadors de la cerimònia van ser el sènior masculí de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia, que va rebre el guardó de millor equip en categoria masculina, per guanyar la categoria de Primera Catalana i aconseguir l’ascens a Copa Catalunya; i l’equip de gimnàstica de La Salle Gràcia que va competir en categoria Via Olímpica Nivell 6, que va aconseguir la medalla de plata al Campionat d’Espanya. El premi de millor esportista masculí va ser pel nedador del CN Catalunya, Mario Mollà, que va aconseguir 19 medalles al Campionat de Catalunya, més 6 al Campionat d’Espanya, a més de batre els registres dels 50 metres papallona que portaven 15 anys vigents. En categoria femenina, la guardonada va ser Lucía Goméz, gimnasta de La Salle Gràcia, que va aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi en les diferents fases de Catalunya i es va proclamar campiona d’Espanya Absoluta. El premi a la millor activitat pedagògica vinculada a la pràctica esportiva va recaure a l’Olimpoveda 2018, que celebra l’escola Pare Poveda durant tres dies, una vegada cada quatre anys, que recrea els Jocs Olímpics, amb torxa, medalles i diplomes inclosos, i que pretén fomentar els valors positius d’aquest esdeveniment. El guardó a la millor activitat inclusiva va ser per l’equip de l’ACIDH de l’Handbol Claret, un reconeixement a la tasca que porten realitzant des de fa 10 anys. El jurat va voler reconèixer la trajectòria de Luciano Fernández, peça clau en el Club Ciclista de Gràcia, i l’UBAE va rebre el guardó com a millor trajectòria com a club esportiu o entitat, per la seva tasca transmetent valors esportius durant més de 20 anys.