Tercer front comú de l’oposició en un mes, ara per la Rambla Verda de Vallcarca

Política

Una vegada sona a excepcionalitat (reprovació en el ple pel retoc en les inversions), dues a casualitat (ple sobre pacificació de places el pròxim 5-N), però tres ja és més aviat una estratègia. L’oposició gairebé en bloc ha tornat a demostrar aquesta setmana que farà suar el govern en aquests últims mesos de mandat, fins a les eleccions del mes de maig, instant el Districte a informar el consell de barri de Vallcarca de l’acord en el ple del 10 d’octubre de la creació de la taula sobre la Rambla Verda i la convocatòria de la primera reunió. Als dos plens extraordinaris ara se li suma aquesta petició del mateix front comú polític format pel PDeCAT, ERC, PSC, PP i C’s (10 consellers sobre 17) després que la setmana passada la comissió preparatòria del consell de barri de Vallcarca deixés en l’aire la creació de la taula, un procés participatiu en una peça del pla Vallcarca on l’executiu té grups de veïns afins que no volen ni parlar-ne. Aquests grups de l’oposició, juntament amb les associacions de veïns Gràcia Nord-Vallcarca i ProVallcarca, han criticat que la inclusió del tema en el consell de barri depengui de “consultar amb el regidor”, com asseguren que va respondre el portaveu del grup de govern de BCN En Comú, Robert Soro. En aquest sentit, els partits recorden que el reglament de participació permet que l’ordre del dia del consell de barri es fa “a partir de les propostes de les persones que en formen part” de la comissió de seguiment. Per això demanen que s’inclogui el punt de recalendarització de projectes a Vallcarca i un punt per explicar l’obertura de la taula sobre la Rambla Verda de Vallcarca i la data de la primera convocatòria. L’única pista que ha donat el Districte en aquest debat es remunta al passat gener quan en una reunió amb veïns i tècnics va ratificar la conveniència del dipòsit pluvial que afectarà els solars i finques encara existents entre els carrers Ballester i Agramunt i que pot donar lloc a enderrocs i a la possible Rambla Verda. A la reunió els veïns ja van veure un mapa d’ubicació del dipòsit d’aigües i una subestació elèctrica.