Gràcia celebra la Castanyada

Societat

El fred d'aquest final d'octubre ha arribat a Gràcia, i les castanyeres i la festa de la Castanyada ja s'ha instal·lat. Aquest any, com sempre, hi ha dues parades on venen castanyes, moniatos i panellets: una està ubicada al carrer Bailèn, 207, i l'altra a l'avinguda Príncep d'Astúries, 66. Una de les festes tradicionals d'aquestes dates és la que celebra el Centre Cívic La Violeta, que celebrarà el dimecres 31 i que coincideix amb el sisè aniversari del centre. A 2/4 de 6 hi haurà tallers infantils i taller de panellets obert a tothom, a 2/4 de 7, La Companyia Titelles Vergés representarà la funció "La castanyera", i a partir de les 2/4 de 8, es repartiran castanyes i moscatell per a tothom. A Vallcarca els moviments socials també tenen la seva cita aquest dimecres a partir de les 18 hores i fins a mitjanit a la Fusteria amb música, foguera i castanyes. D'altres punts de Gràcia on també se celebrarà la Castanyada serà al Mercat de l'Estrella, on s'obsequiarà els clients amb castanyes durant el matí del dia 31 presentant el tiquet de compra. Els carrers també s'apunten a la festa, i els que organitzen una festa són els següents:
  • 31 d'octubre (de 17 h a 1 h); Carrer Llibertat entre Fraternitat i Torrent de l'Olla.
  • 31 d'octubre (de 10 a 23 h): Carrer Mozart entre Goya i Jesús.
  • 31 d'octubre (de 17 a 22 h): Carrer Maspons, entre pl. Sol i c. Sant Joaquim
  • 31 d'octubre (18 a 23.30 h): Carrer Guilleries, entre c. Perla i Vallfogona
  • 10 de novembre (10 a 23 h): Plaça de Joanic.