Els Lluïsos de Gràcia segueixen invictes a Copa Catalunya

Esports

Només s’ha jugat poc més d’un quart de temporada, però les notícies pels Lluïsos de Gràcia no poden ser més positives. Cinc partits i cinc victòries, l’última contra el Bisbal Bàsquet en un partit que es va emetre per La Xarxa. El conjunt que entrena el Carles Rofes no està notant que és la temporada de retorn de l’equip a la màxima categoria del bàsquet català, i s’està postulant com un dels candidats a classi car-se per disputar la fase final: “Al principi de temporada es nota que som un grup molt compacte, que ens coneixem de fa temps i portem anys plegats, i segurament hi ha equips que encara s’estan acabant de conjuntar”, reconeixia el tècnic. El conjunt de la plaça del Nord buscarà continuar amb la bona dinàmica, diumenge a 3/4 de 6, contra el Ciutat Vella, al pavelló Josep Comellas. L’altra cara de la moneda és el Vedruna Gràcia. Els verds encara no han aconseguit estrenar el marcador de les victòries, malgrat tenir-ho a tocar en alguna ocasió. Aquest diumenge tenen una oportunitat d’or, diumenge a 2/4 de 8 al Josep Maria de Sagarra, contra el Grup Barna, un altre equip de la part baixa de la classi cació. A Primer Catalana, el Claret es postula com a candidat a aconseguir l’ascens després d’arrencar la lliga amb 5 victòries i cap derrota; el Safa Claror va aconseguir el primer triomf en l’última jornada i ara busca escapar-se de la zona baixa. A Tercera Catalana, bon inici de temporada pel Coll, amb 3 victòries i 2 derrotes, però males notícies pel Pedagogium, que encara no ha guanyat cap partit després de 5 jornades.
Pel que fa al bàsquet femení gra- cienc, a Primera Catalana, els màxims representants són els Lluïsos de Gràcia i el Safa Claror, que després de set jornades ocupen la part mitja-alta de la lliga. Després d’un inici immillorable tant de les blaves, com de les taronges, en les últimes jornades han encaixat les primeres derrotes, però segueixen amb un balanç positiu de victòries i derrotes, 4-3 les de la plaça del Nord, que entrena el Gerard Sánchez, i 5-2 les noies que dirigeix el Dani Perdiguero. A Segona Catalana, el Vedruna també ha començat la lliga amb bon peu (4 victòries i 2 derrotes), i el Claret està notant el canvi de categoria i està patint per sumar triomfs (1 victòria i 6 derrotes). A Tercera, el Pedagogium ha perdut els quatre partits que ha jugat, i a la categoria Sots25, el Coll presenta un balanç de 3 victòries i 2 derrotes.
David Capellas, millor jugador del partit. En el partit retransmès per La Xarxa, el pivot dels Lluïsos de Gràcia, David Capellas, va ser designat millor jugador del partit després d’acabar el matx amb 21 punts (3/5 en tirs de 2 i 5/10 en triples). Capellas va ser l’autor del triple que van anotar els blaus en els instants nals que va servir per sentenciar de nitivament el partit.