Contra el futbol modern, la força de la Vila

Esports

El Treball de Fi de Grau és el punt i final dels graus universitaris, i el Víctor Escribano ha finalitzat el Grau de Comunicació i Indústries Culturals a la UB fent una investi- gació de la rivalitat entre l’Europa i el Sant Andreu. “Sóc del Barça, però els grans clubs funcionen com a multinacionals, n’estic desencantat, i cada cop sento més atracció amb els partits del Sant Andreu (ja em perdonareu els de l’Europa) i amb la seva proximitat a la gent”, explica el Víctor. El treball és un anàlisi actual i històric dels dos clubs i el seu lli- gam territorial amb el barri. El Víctor no se n’amaga, és segui- dor del Sant Andreu, i sovint va al Narcís Sala amb els Desperdicis, però malgrat això, ha analitzat la situació dels escapulats: “Em sorprèn que a l’Europa no hagin sabut dir-me quanta gent va a l’estadi habitualment, és un club històric, un dels fundadors de la Primera Divisió, però pel que he pogut comprovar es troba en un moment delicat també a nivell social”, explica el Víctor. Fent la comparació amb el Sant Andreu, el Víctor elogia les campanyes promocionals que fa el club per apropar la gent a l’estadi encara que sigui a costa de perdre taquillatge.
“He pogut parlar amb l’Àlex Cano, és una llegenda del club i de Tercera, fan falta més jugadors com ell, jugadors identificables, i estaria molt bé que també visquessin al barri”, diu l’autor del treball. El Víctor espera poder seguir gaudint de la rivalitat molts més anys, i a poder ser en categories superiors, però sobretot, espera que l’Europa i el Sant Andreu s’apropin a la gent, i que els graciencs se sentin orgullosos de ser de l’Europa, vagin a animar cada 15 dies al Nou Sardenya, així com també ho espera del Sant Andeu i la seva gent.