L’Hotel 1882 obre portes apel·lant a la xarxa local i al turisme responsable

Societat

La llarga història de reconversió de l’antiga fàbrica Henkel del carrer Còrsega 480 en hotel, inicialment molt polèmica i finalment pactada amb els veïns a canvi d’un local d’entitats que entrarà el 2019 en funcionament, culminarà aquest dilluns 12 amb l’obertura de l’anomenat Hotel 1882, un negoci del grup Meridia de quatre estrelles i 182 habitacions. L’establiment, que ha ultimat els detalls d’obertura aquesta setmana mantenint en tot cas la data oficial prevista des de fa mesos, ha reforçat aquestes setmanes la idea de fer xarxa local i no ser un cos estrany al districte amb el tancament d’acords de col·laboració amb el Club Esportiu Europa, Barcelona Sostenible i Barcelona Inclusiva. En un document de presentació, el nou hotel, gestionat per Izaka Management, ha apel·lat a aquest localisme posant com a exemple la seva oferta de banc d’hores de manteniment per als petites reparacions que necessitin fer els veïns, la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments i el Banc de Recursos i fins i tot “passejades culturals gratuïtes per conèixer el barri i la seva història”. En la línia de defensa d’un “turisme responsable”, l’establiment subratlla que el70% dels seus productes són de proximitat i que posa bicicletes a disposició dels clients. A l’hotel hi treballaran 48 persones (44% dones) de 15 nacionalitats, amb un total de 14 llengües i que aniran a la feina sobretot en metro, en moto o caminant.   Noves promocions que superen el milió d’euros per habitatge. El mercat immobiliari a Gràcia està prement l’accelerador amb promocions com la que acompanya l’hotel 1882, amb pisos de quatre habitacions per 700.000 euros i cases de 280 metres quadrats per 1,3 milions a la banda del passatge Mariner. Nous rècords, per pisos de quatre habitacions i 170 metres quadrats, s’estan batent a la promoció de Príncep d’Astúries amb carrer Gran, amb preus d’1,5 milions.